Incentivereis naar Zweeds Lapland

Incentivereis naar Zweeds Lapland

Wij vinden Lapland een fantastische bestemming voor incentive reizen en hebben onze kennis en ons netwerk hier in de afgelopen jaren dan ook proactief uitgebreid. Wij adviseren u dan ook graag over een unieke winterwonderland-beleving passend bij uw doelgroep en reisdoel. Vergeet ook niet om uw deelnemers alvast op te warmen voor deze “coole” bestemming. Wij creëren met veel plezier een maatwerk traject met meerdere touch moments voorafgaand, tijdens maar ook na uw reis! Hierdoor haalt u nog meer uit uw LIVE moment, uit uw relaties en dus ook uit uw budget!

Om u ook alvast op te warmen voor deze toffe bestemming neem ik, Lotte Brandwagt, Projectmanager bij goMICE, u mee in mijn ervaringen en terugblik op een recente incentivereis naar Zweeds Lapland voor een van onze vaste opdrachtgevers uit de detacheringsbranche.

Incentivereis naar Zweeds Lapland

Na een indrukwekkende incentivereis naar New York te hebben georganiseerd in de zomer van 2019 vroeg onze opdrachtgever ons mee te denken over mogelijke bestemmingen voor een onvergetelijke winterincentive in 2020. Hier hoefden we niet lang over na te denken: Lapland! Deze bestemming biedt namelijk alles wat nodig is voor een onvergetelijke incentivereis: denk aan een indrukwekkende uitgestrekte natuur, het noorderlicht, een dik pak sneeuw en activiteiten die nergens anders mogelijk zijn. Lapland is een écht Winterwonderland!

Waar ligt Lapland?

Wanneer men het over Lapland heeft wordt in het algemeen al snel aan Fins Lapland gedacht (ook een fantastische bestemming!). Dat ook een groot deel van Noord-Zweden bij Lapland hoort weten nog maar weinig mensen. Lapland is  namelijk enorm groot en strekt zich uit over Noorwegen, Zweden, Finland en zelfs een klein deel van Rusland. Des te leuker om het Zweedse deel van Lapland te ontdekken inclusief de Zweedse tradities!

Let’s go!

In januari was het zo ver en vertrok ik met de groep naar Luleå (spreek uit als: Loelejo), gelegen in Zweeds Lapland. De meeste deelnemers waren ook mee op de voorgaande reis naar New York, enorm leuk om deze bekende gezichten weer terug te zien! De sfeer zat er direct goed in en na een vlucht met SAS inclusief een korte overstap in Stockholm arriveerden we aan het eind van de middag op de luchthaven van Luleå. Niet veel later werden de eerste sneeuwballen gegooid, welkom in Winterwonderland!

Incentivereis naar Zweeds Lapland

Brrrrrrr…

De gemiddelde temperatuur in Luleå ligt in januari tussen -8 en -16 graden. Hoewel het voor de tijd va het jaar met -5 graden niet extreem koud was ontvingen deelnemers bij aankomst een persoonlijk pakket met winterkleding inclusief dikke overall, handschoenen, boots en een muts. Zoals Anita eerder al schreef in haar blog is het enorm belangrijk om je goed te kleden tegen de kou. 

Zwemmen tussen de ijsschotsen

Tijdens deze vierdaagse reis stonden een groot aantal indrukwekkende activiteiten op het programma. Tussen december en april is de Botnische Golf bevroren, hoe geweldig is het dan om hier een tocht te maken met een lokale ijsbreker! In het stadje Piteå stapte de groep aan boord van het indrukwekkende schip. Direct na het wegvaren zit je midden tussen het brekende ijs. Enorm fascinerend om te zien hoe het schip de dikke ijsvloer weet te breken en een machtig geluid om te horen hoe het krakende dikke ijs in grote brokken uiteenvalt.

Incentivereis naar Zweeds Lapland

Het hoogtepunt van de tour volgde na een kleine twee uur varen: de kapitein legde het schip stil kondigde aan dat het tijd was om…… te zwemmen tussen de ijsschotsen! Gezien de  watertemperatuur onder het vriespunt lag trokken de deelnemers uiteraard niet hun badkleding maar een speciaal ontwikkeld waterdicht overlevingspak aan. Werkelijk een onvergetelijk moment om te dobberen in een witte bevroren zee die niet in beweging is!

Enthousiaste husky’s

Na deze ijskoude duik volgde een lunch in een traditionele houten Kota. In het midden knisperde een gezellig vuurtje en deelnemers genoten van lokale specialiteiten als een rendierstoofpot en verse lingonberries. Op de achtergrond hoorden we al het enthousiaste geblaf van een groot aantal husky’s en na de lunch was het tijd voor het volgende programmaonderdeel: een huskysledetocht! Echt een activiteit die niet mag ontbreken tijdens een incentivereis naar Lapland. Deelnemers bestuurden hun eigen sledes, elk met 6 husky’s. Wat een enthousiasme hebben deze prachtige honden!

Incentivereis naar Zweeds Lapland

De wildernis in

Een ander hoogtepunt van de reis was een vier uur durende sneeuwscootertocht. Op hoge snelheden reden deelnemers door de indrukwekkende wildernis en over de Botnische Golf, een perfecte manier om de omgeving van de Luleå Archipelago te ontdekken! Onderweg genoten deelnemers van een authentieke outdoor lunch welke werd bereid boven open vuur.

Incentivereis naar Zweeds Lapland

Reisbegeleiding goMICE

Wij vinden het enorm belangrijk om persoonlijk mee op reis te gaan als reisbegeleiding. Wij hebben het programma van A tot Z georganiseerd en kennen de bestemming en leveranciers als geen ander. Tijdens de reis ontzorgen we onze opdrachtgever, zorgen we dat alles tot in de puntjes is geregeld en zorgen we ervoor dat niets aan het toeval wordt overgelaten. Hoe strak we alles van tevoren ook plannen (check, check, dubbelcheck), elke reis gebeurt er wel iets dat niet in het draaiboek staat. Dit zijn voor ons de momenten waarop we snel schakelen en zo onze toegevoegde waarde kunnen laten zien. 

Ook deze reis gebeurde er iets dat niet van tevoren was voorzien: één van de deelnemers stootte tijdens het uitgaan in het stadje zijn voet en bleek hier de volgende ochtend nog enorm veel last van te hebben. Terwijl de andere deelnemers richting de sneeuwscootertocht vertrokken, samen met onze wildernisgids Rick, vertrok ik met deze deelnemer naar het lokale ziekenhuis. Hier bleek hij zijn middenvoetsbeentje complex te hebben gebroken.

Incentivereis naar Zweeds Lapland

Vliegen met gips

Op dat moment is het snel schakelen, zeker omdat we de volgende dag alweer richting Nederland zouden vliegen. Naast de persoonlijke support dient er in zo’n geval veel geregeld te worden: denk aan het schakelen met de Zweedse artsen, contact opnemen met de zorgverzekering en last but not least: ervoor zorgen dat de deelnemer de volgende dag op een veilige en relaxte manier naar huis kan vliegen. Zo dient de arts een verklaring mee te geven waarin wordt aangegeven dat de deelnemer mag vliegen en is het van belang dat het gips niet circulair (rondom gesloten) wordt aanbracht. In verband met drukophoping in de cabine kunnen handen en voeten tijdens de vlucht namelijk opzwellen door vochtophoping. Tip: vraag ook altijd om een trombose spuit!

Daarnaast schakelen we dankzij onze IATA-certificering direct binnen onze systemen met de betreffende airline en proberen we de vlucht zo ontspannen mogelijk te maken voor de deelnemer. Denk hierbij aan het verzorgen van een rolstoel, pre-boarden en de beste mogelijke stoel in het vliegtuig.

Ondanks het ziekenhuisbezoek was de reis meer dan geslaagd. Alle deelnemers hebben enorm genoten van het al het moois dat Lapland te bieden heeft en kijken terug op een geweldige beleving in Winterwonderland!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!