Header
Header

Inspectiereis Madrid: op zoek naar verborgen parels in de Spaanse hoofdstad!

Inspectiereis Madrid: op zoek naar verborgen parels in de Spaanse hoofdstad!

Zo stil als het de afgelopen anderhalf jaar was, zo druk het momenteel weer is. De aanvragen vliegen ons werkelijk om de oren en het mag allemaal weer uitbundig, anders en vooral uitdagend. Bedrijven willen weer met hun medewerkers, klanten, franchisenemers en leden op reis en liefst zo spoedig mogelijk. Maar ook vele aanvragen voor 2022 bereiken ons. Om dit allemaal in goede banen te leiden en de reizen goed voor te bereiden, gaan we regelmatig op inspectie. Zo ging ik, Anita – Managing Director goMICE, begin november naar Madrid. Madrid is één van de aantrekkelijkste incentive bestemmingen in Europa: een bestemming waar we al vele reizen naartoe hebben mogen organiseren en waarnaar we aankomend jaar weer enkele groepsreizen gaan realiseren en begeleiden. Benieuwd hoe mijn inspectiereis verlopen is? En welke toffe nieuwe spots ik ontdekt heb? Lees dan verder!

Inspectiereis Madrid: op zoek naar verborgen parels in de Spaanse hoofdstad!Travel responsible: Ook duurzaamheid staat bij de meeste opdrachtgevers hoog op de agenda. Zo wordt vaker gekozen voor reizen met de trein, alsook het compenseren van de CO2-uitstoot. Wij hanteren voor de eerste inschatting van de uitstoot een simpele calculator om onze opdrachtgevers inzicht te geven welke bedragen gemoeid zijn per bestemming die we aan hen voorleggen.

Op ontdekking in Madrid

Madrid is ook zo’n stad waar ik nooit genoeg van krijg. Wanneer je een hotel kiest aan de Gran Via, bijvoorbeeld hotel Emperador, het RIU Plaza España hotel of hotel Catalonia, dan zit je precies goed. Alles wat je wilt doen is binnen handbereik en veelal op loopafstand. De inspectiereis was enerzijds bedoeld om leveranciers, waar we al lang zaken mee doen, te bezoeken en anderzijds om nieuwe pareltjes te ontdekken… en dat is gelukt! ?

WOW! Dit is pas een parel van een restaurant…

Voorafgaand aan een reis zoeken we altijd al naar mogelijke nieuwe pareltjes, maar wanneer we tijdens een inspectie in een stad verblijven dan houden we onze ogen en oren wagenwijd open. En dat heeft dit keer wederom zijn vruchten afgeworpen. Ik heb een fantastisch nieuw restaurant ontdekt! Niet alleen de uitstraling, maar ook het eten was fe-no-me-naal. De karaktervolle Spaanse keuken met een zalige Italiaanse twist en nog belangrijker: ze hebben de juiste capaciteit voor (middel)grote groepen, namelijk 200 personen, niet onbelangrijk voor ons. Want een mooi en authentiek restaurant vinden waar tussen de 50 en 100 personen plaats kunnen nemen, is vaak al een hele uitdaging, maar bij groepen boven de 100 personen wordt het pas echt een speurwerk. Tenzij je groepen wilt onderbrengen in een zaal van een hotel of restaurants in bijvoorbeeld een conventiecenter. Echter, is de beleving dan vaak wat minder sfeervol ten opzichte van een lunch of diner tussen de locals.

Een fenomenaal restaurant in Madrid voor grote groepen!

Dit restaurant stond niet op mijn lijstje met “mogelijk nieuwe leveranciers”, maar trok mijn aandacht toen ik een sfeervol straatje inkeek: een schot in de roos. Het restaurant bleek net een week geopend te zijn! De twee gastvrouwen bij de deur ontvingen me onwijs vriendelijk, leidden mij hartelijk rond en vroegen de kok om iets voor mij te bereiden zodat ik dit kon proeven (dit alles zonder afspraak!)… tja dan heb je je vak wel begrepen. Dit zijn ook echt momenten waarop ik mijzelf realiseer hoe bevoorrecht we soms zijn, om dit soort dingen (weer) te mogen ondernemen. Ik vind dit werkelijk waar nog steeds heerlijk en hoop dat ik dit nog heel lang mag blijven doen!

Geniet van Madrid op grote hoogte

Tijdens mijn vooronderzoek zag ik tevens dat er een aantal nieuwe rooftops in Madrid geopend zijn, dus deze stonden ook op mijn lijstje om te bezoeken. Want (bijna) niets is leuker dan een groep te laten starten met een welkomstdrankje, of te laten lunchen/dineren, op een rooftop met geweldig uitzicht! In heel Madrid zijn er ongeveer 100 rooftopbars te vinden, allen met een ander uitzicht en passend binnen ieder budget. TIP: Kies voor een toffe rooftoptour als groepsactiviteit tijdens jullie groeps- of incentive reis, erg leuk!

Uiteraard licht ik graag een tipje van de sluier en deel ik graag een drietal rooftops met u:

1: Eén van onze favorieten is de rooftop van Hotel Emperador. Een prachtige ruime locatie met een heerlijk zwembad en zalige hapjes & drankjes. Deze rooftop zetten we dan ook regelmatig in als een groep niet in dit hotel verblijft.

The rooftop terrace from Hotel Emperador Madrid: absolutely an amazing location to spend some time during an incentive trip! Source: Hotel Emperador Madrid

2: Één van de nieuwste rooftops is die op het RIU Plaza España, gelegen aan de Gran Via… wat een uitzicht en sfeer! Hip, trendy en ‘zien en gezien’ worden. Ervaar luxe met uitzicht over Madrid.

The rooftop terrace of Hotel RIU Plaza España: one of our favorite places to visit during incentive trips!Source: Hotel RIU Plaza España

3: Maar mijn persoonlijke favoriet tot nu toe is toch Ginkgo. Met een magisch uitzicht (in de avond) op een prachtig verlicht koninklijk paleis. Uitstekende service en het eten… écht fantastisch. Of je nu kiest voor de croquetas of de gyozas (Japanse dumplings), elk gerecht is heeeerlijk. Het water loopt me nu alweer in de mond.

Ginkgo Skybar Madrid: one of our favorite skybars in Madrid for a high-end rooftop experience!Source: Ginkgo Skybar Madrid

Maak uw reis naar Madrid nog magischer!

Natuurlijk wilt u dat uw groeps- of incentive reis naar Madrid voor maximale impact zorgt bij de deelnemers. Met onze Stretch-methode zorgen we ervoor dat we vroegtijdig beginnen met informeren, enthousiasmeren of activeren van uw medewerkers of relaties. Denk hierbij aan het bekendmaken van de reis op een ludieke manier, het stimuleren van verkoopdoelen middels de goMICE activatie-app of het met elkaar verbinden van de doelgroep op weg naar dit onvergetelijke LIVE-moment.

Ik kijk nu al uit naar de geplande groepsreizen naar de bruisende Spaanse hoofdstad. Heeft u ook interesse in een Madrid-beleving samen met uw collega’s of zakenrelaties? Of een groepsbeleving naar een andere toffe city bestemming in Europa, zoals Bilbao, Parijs, Athene, Milaan? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee in de oneindige mogelijkheden!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!