Header
Header

Inspectiereizen naar Scandinavië

Inspectiereizen naar Scandinavië

Richting de winter maken we ons zoals elk jaar op voor een aantal inspectiereizen naar het Noorden. Zo maken we meestal een rondje Denemarken (Kopenhagen, maar ook de buitengebieden), Finland (Helsinki) en Zweden (Stockholm). In de laatste twee landen bezoeken we meestal ook Lapland, zowel het Finse Lapland als het Zweedse Lapland. Fins Lapland is wat vlakker dan Zweden. Zweden kent prachtige besneeuwde bergen en diepe valleien. Zo is het Nationaal Park Abisko daar een goed voorbeeld van. Finland is iets vlakker en heeft vele meren. In de winter zijn deze bevroren en dat zorgt voor prachtige uitzichten.

inspectiereis-naar-scandinavie-1

Activiteiten in Lapland

Verder kunnen we alle bekende activiteiten ondernemen in zowel Fins als in Zweeds Lapland. Denk aan de bekende en fantastische husky-tour en de sneeuwscooter safari. Beiden mijn favorieten en must do’s in Lapland. Lotte en ik waren afgelopen week ook weer in onder andere Lapland en hebben we genoten van wat Lapland te bieden heeft.

inspectiereis-naar-scandinavie-1

Ook hebben we weer allemaal nieuwe pareltjes ontdekt. Mooie nieuwe hotels en superleuke restaurants en nightclubs. Ook hebben we weer afscheid moeten nemen van twee restaurants welke de afgelopen jaren altijd door ons ingezet werden. Die twee zijn onze kritische inspectie helaas niet doorgekomen. De één niet omdat het restaurant niet meer zelfstandig opereerde maar onderdeel van een hotel geworden was en daarmee was de kwaliteit niet meer zoals het was. Het andere restaurant is na jaren van eigenaar gewisseld en daarmee haar charme en kwaliteit kwijtgeraakt. En dan schrappen we ze dus van de lijst. Spijtig maar waar. Dat is ook gelijk de reden dat we de meest favoriete bestemmingen regelmatig bezoeken en kritisch zijn en blijven.

inspectiereis-naar-scandinavie-1

De magische sfeer van een hottub nemen bij -30 graden!

Één van onze favoriete plekjes hebben we ook weer bezocht, namelijk het tipitent-achtige restaurant van eigenaar Andes, bijna een Viking om te zien. Dit is een restaurant gelegen in Zweden en ligt aan het bevroren meer. Dit restaurant is zeer geschikt om exclusief (hoeft niet) af te huren wanneer de groep groot genoeg is.

inspectiereis-naar-scandinavie-1

Heel bijzonder is dat er verschillende hottubs buiten staan en er is een sauna, welke voor- of na het diner gebruikt kunnen worden. Fantastisch eten en heel veel plezier is hier verzekerd.

Soms schromen de deelnemers nog, maar na wat aanmoediging wil iedereen toch dat magische sfeertje van hottubben bij -30 graden met een spectaculair uitzicht wel ervaren!

Door de wildernis met onze gids

Ook hebben we onze eigen ‘wildernisgids’. Ja, je kunt je echt op laten leiden tot wildernisgids in Finland op een erkende internationale school. Deze opleiding leert de studenten alles wat men moet weten over de wildernis en is er op gericht om groepen op een veilige en interessante manier de omgeving te laten verkennen. Leuk detail is dat alle studenten aan het einde van hun studie zeven dagen alleen op ski’s op survival moeten door de wildernis van Lapland. Geen telefoon, geen social media en geen contact met de buitenwereld. Gemiddeld haken drie van de tien studenten af na een dag of meer!

inspectiereis-naar-scandinavie-1

Onze gids heeft alles keurig afgerond, heeft jaren ervaring in de praktijk en dat verschil merk je. Wat een topper is dat toch. Hij laat de natuur op zijn eigen manier tot leven komen en wijst je op zaken waar je normaal gewoon aan voorbij gestormd zou zijn. En dan die rust, na een paar stappen in de natuur op zoek naar het Noorderlicht, kom je al tot rust. Je komt niemand tegen hoe ver je ook loopt en dat geeft steeds meer innerlijke rust. Dat is heel bijzonder om te ervaren. En dat ik dit zeg is ook wel bijzonder want ik hou van snelheid, avontuur, steeds iets anders, de pas erin houden, alles snel en op tempo! Maar Lapland doet dit ook met mij, ik word rustiger en heb meer oog voor de natuur om mij heen.

inspectiereis-naar-scandinavie-1

Wat moet je wel- en niet meenemen en meer praktische tips

Altijd delen we de meest praktische tips en nemen deze op in de reisbescheiden van onze deelnemers. Die tips gaan dan bijvoorbeeld over wat je allemaal vooral wel mee moet nemen. Maar ook hierbij een tip over wat je vooral niet mee moet nemen. Neem geen speciale kleding meer voor de diners (tenzij je echt binnen blijft)! Buiten is het gewoon echt te koud voor fancy kleding. Iedereen houdt zijn outdoor kleding dus ook gewoon aan. Het kan 30 graden onder nul zijn en wanneer je dan vanaf je hotel naar een restaurant moet lopen dat heb je graag je outdoor (ski)kleding aan. Zorg in ieder geval altijd voor een wollen muts. Niet alleen verlies je de meeste warmte uit je kruin. Daarom is het ook zo belangrijk om na een sauna tot en met je hoofd af te koelen, van onder af naar boven. Daarmee jaag je de warmte omhoog naar je kruin waar het je lichaam weer kan verlaten. Doe je dat niet, dan is hoofdpijn gegarandeerd! Dus door je kruin warm te houden met een muts, hou je je hele lichaam veel makkelijker warm. Daarnaast is het enorm belangrijk om je oren te bedekken met een muts. Doe je dit niet? Na vijf tot tien minuten kunnen je oren bij een temperatuur van -20 (of meer) bevroren raken. En dan maar hopen dat iemand anders dat op tijd ziet en je de sneeuw in trekt om ze heel pijnlijk in te soppen tot ze gaan gloeien. Gebeurt dat niet dan kunnen je oren er echt af vallen!

incentives-scandinavie

Met goMICE op incentive naar winterbestemmingen

Wanneer goMICE met groepen naar winterbestemmingen afreist dan attenderen we niet alleen herhaaldelijk op de kou, we houden ook continu in de gaten of iedereen alles aan heeft om zich te beschermen tegen de kou. goMICE verstrekt thermopakken, mutsen, speciale laarzen en wanten, maar de deelnemers moeten deze natuurlijk wel opzetten, net als bijvoorbeeld een helm op de sneeuwscooter. Onze projectmanagers moeten dan ook heel streng optreden tegen degenen die denken dat het allemaal meevalt en mensen soms zelfs terug sturen naar de hotelkamer om alsnog die muts en wanten aan trekken. Daarom zeggen we ook altijd: Don’t go without us! 😉

In ieder geval heeft goMICE samen met de wildernisgids altijd van alles mee om iemand weer op te warmen, zo heeft de gids altijd Glögg mee in een thermosfles. Dit is de gluhwein van Lapland en dan ben je zo weer warm!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!