Waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius – deel 2

Waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius – deel 2

In mijn vorige blog nam ik u mee in het begin van onze waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius; de bestemmingskeuze en planning op bestemming! In dit blog neem ik u mee in de eerste momenten in Zuid-Afrika (Kaapstad) en deel ik de places to be & to stay!

Kaapstad Internasionale Lughawe

We landden met KLM laat in de avond op de luchthaven van Kaapstad. Of op z’n Zuid-Afrikaans: Kaapstad Internnasionale Lughawe ?. Het ophalen van onze huurauto via Sunny Cars verliep zeer voorspoedig. Onze vlucht was de laatste die avond dus daardoor was het vrij rustig op het vliegveld en was alles spoedig afgehandeld. Voordeel van businessclass vliegen is natuurlijk ook dat je als eerste bij de douane aankomt en je koffer ook als eerste op de bagageband ligt… Fijne bijkomende voordelen!

Drive safe!

Al snel waren we op weg naar ons hotel. Altijd weer ff spannend, om niet alleen links te rijden, maar ook om veilig op je bestemming aan te komen. Onderweg moet je in Zuid-Afrika met van alles rekening houden: mensen die niet “kunnen” rijden, auto’s en wegen die soms slecht verlicht zijn, bedelaars langs de weg die bij een verkeerslicht ineens naast je auto staan, etc. etc. Zeker wanneer je langs de kilometerslange townships rijdt moet je toch een beetje op je hoede zijn. Er wordt niet voor niets via grote ledborden aangegeven niet te stoppen in verband met hoge criminaliteit.

Waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius!

Maar goed, de rit verliep vlekkeloos en na ongeveer 35 minuten stonden we voor het hotel. Het was dus al laat, echter meteen stond de portier van het POD Boutique Hotel bij onze auto om ons te assisteren. We worden altijd weer verrast door de enorm vriendelijke bewoners van Zuid-Afrika. Gelukkig zonder nederigheid, maar gewoon oprecht. Waar je ook komt, men straalt gewoon een warm welkom uit.

Al snel waren we ingecheckt en op de kamer. Wat is het toch een prachtig hotel, kleinschalig, persoonlijk en van alle gemakken voorzien. Een echte aanrader in Camps Bay voor de zakenreiziger. Voor (grote) groepen minder geschikt, het hotel heeft slechts 17 kamers.  Voor een klein groepje van ongeveer 30 personen zeker een aanrader! Na toch nog even een wijntje uit Stellenbosch genuttigd te hebben, was het tijd om te gaan slapen om de volgende dag, zoals de weersverwachting voorspelde, wakker te worden met een clearblue sky en uitzicht op de oceaan. Heerlijk!

Ontwaken met zicht op het icoon van Kaapstad

En ja hoor, toen ik de gordijnen ’s ochtends opende keek ik links uit op de Tafelberg en rechts op de oceaan! Wanneer het bij ons zomer is, is het in Zuid-Afrika winter, dus de temperatuur lag rond de 18-22 graden die dag. Wat wij een heerlijke temperatuur vinden om mee te beginnen! Na een werkelijk fantastisch ontbijt (alles vers) gingen we op pad. De twee dagen die we er hadden stonden enerzijds in het teken van wat activiteiten, zoals het beklimmen van de Tafelberg en Lion’s head en een bezoek aan de botanische tuinen en V&A Waterfront. En anderzijds in het teken van een aantal zakelijke bezoeken.

Top hotels in Kaapstad

Zo bezochten we een aantal restaurants in Camps Bay en aan the V&A Waterfront, alsook een aantal hotels. Immers, hebben we een aantal groepen die de komende maanden af zullen reizen naar Zuid-Afrika en dan is een pre-check een must.

Zo hebben we verschillen vaste, maar ook nieuwe hotels en restaurants bezocht. Zoals onder andere het One and Only hotel, het Marriott Waterfront, The Rockefeller, het Radison RED en het zeer bijzondere Silo hotel. Het relatief nieuwe The Silo hotel is een bezoek waard (het interieur is werkelijk fantastisch!). Je hoeft niet perse het hotel in te lopen, je kunt ook het MOCAA museum bezoeken waar je een geweldige indruk krijgt van The Silo hotel.

Een bezoek aan dit gebouw is echt een beleving. Wanneer je het gebouw ziet ben je onder de indruk, maar binnen word je meegezogen door het lichtspel van het daglicht, de felle kleuren en de opvallende materialen. Je waant je hier in een omgeving van pure luxe en hoogstaande service. De manager van nam ons mee in de historie van het gebouw, terwijl we alleen maar om ons heen en naar boven aan het kijken waren. Het is een écht high-end hotel. Reizigers en groepen die hiernaar op zoek zijn, zullen zeker niet teleurgesteld worden. Het is een TOP hotel op een TOP locatie.

Waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius: The Silo hotel.
Photo source: The Silo Hotel Cape Town.

Naast The Silo ligt het hippe Radison RED Cape Town V&A Waterfront hotel. Heel wat anders, maar zeker net zo goed. Hip, anders, maar zeer gastvrij. Dit hotel ligt ook in de beste (en veiligste) buurt van Kaapstad, namelijk grenzend aan de V&A Waterfront. Dit gebied heeft een gezellige shoppingmall aan het water en er is een zeer uitgebreid aanbod van restaurants. Eigenlijk is er (naast Camps Bay) geen betere buurt om je hotel te kiezen.

Waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius: Radisson RED V&A Waterfront hotel Cape Town.
Photo source: Radisson RED V&A Waterfront hotel Cape Town.

Het was mooi om al onze vaste leveranciers in dit gebied weer te (mogen en kunnen) bezoeken. Overal voelde je nog de sporen van Corona. Kaapstad heeft het lastig gehad, aangezien het voor een groot deel leeft van toerisme en het drijven van handel. Maar Kaapstad is weer opgekrabbeld en iedereen doet enorm zijn of haar best om die twee jaren in te halen. Wij mogen in ieder geval een paar mooie groepen die kant opbrengen en daarmee wordt bijgedragen aan een herstel aldaar.

Na al die bezoeken en nog wat geshopt te hebben, gingen we terug naar Camps Bay voor een heerlijke lunch. Hiervoor stonden twee restaurants op het programma, dus we hadden ons ingehouden bij het ontbijt, omdat er weer veel geproefd moest gaan worden. In de avond stond gelukkig slechts één restaurant voor inspectie op de planning.

In het volgende deel neem ik jullie mee naar onder andere die restaurants en ons bezoek aan hét wijngebied van Zuid-Afrika: Stellenbosch en Franschhoek! Lees je mee?

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!