Header
Header

Waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius – deel 3

Waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius – deel 3

In mijn vorige blogs nam ik u mee in het begin van onze rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius en de eerste inspecties in Kaapstad City. Dit blog staat in het teken van TOP restaurants en het fantastische Zuid-Afrikaanse wijngebied: Franschhoek in Stellenbosch!

Lunchen met ocean view! 

Voor de lunch hebben we twee vaste locaties waar we graag komen met groepen, eigenlijk de twee beste restaurants in Camps Bay voor lunch… Zo bezochten we eerst restaurant Bilboa. De locatie is perfect, met prachtig uitzicht over de oceaan! Dit restaurant heeft een capaciteit van 200 personen en is daarmee uitermate geschikt voor grotere groepen. De service en het eten is zeer goed en ook dit keer werder we niet teleurgesteld.

We kozen ervoor om alleen een voorgerecht te beoordelen en vervolgens naar Mantra Café te verhuizen voor een hoofdgerecht. Mantra is tevens een top restaurant met prachtig uitzicht over de oceaan. Check! Dit restaurant kwam gelukkig weer door onze kwaliteitscheck heen.

Waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius!
Picture on the left & on the top right by: Mantra Café South Africa.

Naar de top van Lion’s Head en de top van onze smaakpapillen!

De rest van de middag hebben we een mooie hike gemaakt naar de top van Lion’s Head. Om een beetje al die gerechten er weer af te trimmen, want in de avond hadden we nog twee toppers op ons lijstje staan, namelijk Nobu in het One & Only hotel. Een restaurant die eigenlijk altijd voldoet aan de verwachtingen. En (voor ons) een nieuw restaurant; The Hussar Grill in Camps Bay, bekend om de beste steaks and chicken in town. Terwijl ik het hier opschrijf, loopt het water me alweer in de mond. The Hussar Grill hebben we in ieder geval aan onze leverancierslijst toegevoegd. Wat een sfeer, bediening en heeeeeerlijk eten!

Tijd voor wijn! 

Franschhoek

Na drie dagen Kaapstad was het tijd om de volgende dag te vertrekken naar Franschhoek. Onderweg zouden we nog even een paar hotels checken, waaronder het Lord Charles hotel in Somerset. Dit statige hotel heeft allure, maar is toch authentiek gebleven en zeer geschikt voor (grote) groepen. Na het hartelijke ontvangst zagen we al snel dat alles gemoderniseerd was. De kamers zijn prachtig met een stijlvolle inrichting en mooi kleurgebruik! Daarnaast is de locatie ideaal als uitvalsbasis om de wijngebieden Stellenbosch en Franschhoek te verkennen.

Wijzelf verbleven twee nachten in het mooie La Clé Village alvorens we door vlogen naar het tropische Mauritius. La Clé Village is een fijne plek voor kleinere groepen en bestaat uit luxe villa’s die gelegen zijn tussen de wijngaarden! Een super locatie voor een high-end getaway van uw managementteam of directie.

Waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius!
Ons verblijf bij La Clé Village.

Op het programma stonden diverse restaurants uit onze lijst in Franschhoek en een aantal wijnproeverijen bij onder andere Boschendal, La Motte, Babylonstoren en een hopelijk nieuw pareltje: Eikehof. In ieder geval overviel ons de gastvrijheid weer in deze streek, overal lijkt de tijd een beetje stil te staan. Wel heeft Corona hier ook klappen uitgedeeld en hebben de winery’s vrijwel allemaal heel lastig (gehad). Daarom hebben we van iedere winefarm enkele doosjes wijn besteld en laten verschepen. Alle steun is welkom in deze gebieden.

Traditionele braai

Na vele wijnen op verschillende farms te hebben geproefd (en ook doorgeslikt 😊) was het tijd om ons door de chauffeur naar onze villa terug te laten brengen. De avond werd afgesloten met een privé ‘braai’ bij onze villa; een barbecue maar dan Zuid-Afrikaans.

De tafel was al gedekt en we roken bij aankomst direct dat de braai al was aangestoken. De kunst van de braai  is om het vuur zo’n twee uur van te voren aan te steken en het vervolgens de tijd te geven om te gaan smeulen. Er worden geen kolen gebruikt, maar hout. Houtsoorten als eiken of essen zijn zeer geschikt, maar het beste resultaat geven de Afrikaanse houtsoorten; Sekelbos en Kameeldoring. Ons vuur was een mix van beiden, gaf de kok aan. Er lag nog niets op, maar het rook al heerlijk en het smaakte uiteindelijk ver-ruk-ke-lijk. Tevens een echte aanrader voor groepen. Dan worden er meerdere vuren aangestoken en het schouwspel van de traditionele braai alleen al een lust voor het oog.

Waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius!

Zo kwam onze vijfdaagse in Zuid-Afrika op een geweldige manier aan een einde. We hadden niet alleen genoten, maar hebben ook zakelijk de banden weer aan kunnen halen en weer nieuwe pareltjes aan onze leveranciers kunnen toevoegen. De volgende dag moesten we vroeg op, want onze vlucht naar Johannesburg (overstap locatie) en door te vliegen naar Mauritius zou al vroeg vertrekken.

In mijn volgende blog neem ik jullie mee in de businessclass van Southern Airlines en Air Mauritius, en vertel ik natuurlijk meer over het tropische pareltje in de Indische Oceaan: Mauritius!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!