Header
Header

Een mooie (groeps)wandeling door Rotterdam West

Een mooie (groeps)wandeling door Rotterdam West

Regelmatig krijgt goMICE aanvragen vanuit het buitenland om groeps- of incentivereizen te organiseren in ons eigen Nederland, want ook dat doen we! Zo hebben we in kwartaal drie en vier van 2021 enkele mooie reizen in Rotterdam mogen organiseren, maar ook naar Amsterdam en het hoge Noorden: Groningen en de Wadden. Ik, Managing Director Anita, verblijf weliswaar graag in het buitenland, maar kan ook enorm genieten van Nederland.

Zelf ben ik, naast bijvoorbeeld Amsterdam, ook enorm van Rotterdam gaan houden, al kom ik niet uit deze omgeving. Ons hoofdkantoor is hier gevestigd in de Maastoren op de 38e verdieping, waar het uitzicht natuurlijk fantastisch is. De stad vanuit de lucht is spectaculair, maar door de stad heen wandelen is iets wat ik ook erg graag doe. Zelfs nu heeft Rotterdam veel moois en interessants te bieden. Dus ook afgelopen weekend kozen mijn man en ik ervoor om weer een mooie wandeling door de stad te maken. We hebben al vele wandelingen in diverse steden mogen maken en dit keer kozen we voor Delfshaven en Spangen in Rotterdam. Leest u mee?

Goedemorgen Rotterdam!

We waren voor een zondag al relatief vroeg op pad en de stad moest nog echt ontwaken. Ik word telkens wat sentimenteel wanneer ik alle mooie horecazaken, waaronder vele leveranciers van goMICE, gesloten zie. Maar goed, de meeste ondernemers maken er het beste van en hebben buiten mooie buitenstandjes gebouwd, variërend van echte skihutjes met erwtensoep en glühwein, tot aan hele (levende) kerststallen. We proberen tijdens zo’n wandeling altijd wat gesprekjes te voeren met leveranciers van goMICE en tegelijkertijd nieuwe mooie pareltjes te ontdekken, net zoals we dat in buitenlandse steden doen.

Een mooie (groeps)wandeling door Rotterdam West

A taste of… de Nieuwe Binnenweg

Zo bezochten we een aantal mooie locaties, welke we binnen groepsreisprogramma’s vaak opnemen in de vorm van een proeverij, al dan niet wandelend of met de fiets. Zo maken we met groepen eigenlijk altijd een stop bij Vermeyden Delicatessen aan de Nieuwe Binnenweg, om daar een klein proeverijtje te doen van heerlijke hammetjes en kazen (al dan niet met een wijntje 😉). Helaas is deze zaak op zondag gesloten, dus dit keer konden we hier niet terecht. Aan dezelfde weg zit ook chocolade-atelier de Bonte Koe Chocolade, een must visit! Met groepen scoren we hier altijd zalige chocolade en wij dus dit keer ook… heerlijk! Daarna nog maar even wat extra stappen zetten om deze calorieën te compenseren.

Een mooie (groeps)wandeling door Rotterdam West: chocolade-atelier de Bonte Koe is een echte must visit.

Historisch Delfshaven en Spangen: kunst, cultuur en pure gezelligheid!

We hebben zo’n 13 kilometer gelopen door historisch Delfshaven en Spangen en kwamen hele mooie (nieuwe) plekjes tegen. Het pittoreske historisch Delfshaven is een van de weinige stukjes oude stad die in 1940 het bombardement van Rotterdam heeft doorstaan. Dit is ook zeker terug te zien in de karaktervolle grachtenpandjes, kunstateliers, cafés en de authentieke korenmolen. Ik heb bijzondere foto’s gemaakt van zowel kunst als cultuur, die ik u graag onderstaand laat zien.

Een mooie (groeps)wandeling door Rotterdam West: historisch Delfshaven.

Food to feel good

Naast dat je bijzondere plekken tegenkomt, maak je gedurende zo’n wandeling ook echt leuke contacten. Zeker tijdens de lockdown, het lijkt wel of iedereen de gezelligheid op straat nog wat meer opzoekt, ook al kent men elkaar niet. De stappenteller stond aan het einde van de wandeling op ruim 15.000 toen we nog een laatste tentje ontdekten, namelijk Chiqueolatte. Hier serveren ze ‘food to feel good’ in een warme en moderne sfeervolle setting, mét oog voor het milieu. We bestelden een heerlijke homemade aardappel/pompoensoep, geserveerd met een gegrild stukje stokbrood met kruidenboter. Dit alles apart to go verpakt, in duurzaam materiaal, waaronder zelfs houten bestek.

Moe maar voldaan keerden we terug naar onze fietsen (want we reizen zo veel mogelijk duurzaam) en gingen we huiswaarts. Na 20 minuten kwamen we thuis en ploften we zoals waarschijnlijk velen in deze tijd doen op een zondagmiddag, op de bank voor een Netflixje. Dit keer stond ‘a girl in Oslo’ op het programma. Een echte aanrader: 10 afleveringen van 35 minuten… Wij konden niet meer stoppen met kijken, zo spannend dat het was. We hebben één en ander alleen even afgebroken om te koken en te eten en de serie in één keer afgekeken… 😊

Een mooie (groeps)wandeling door Rotterdam West.

Maak uw groeps- of incentivereis naar Rotterdam nog specialer!

Natuurlijk wilt u dat uw groeps- of incentive reis naar Rotterdam voor maximale impact zorgt bij de deelnemers. Met onze Stretch-methode zorgen we ervoor dat we vroegtijdig beginnen met informeren, enthousiasmeren of activeren van uw medewerkers of relaties. Denk hierbij aan het bekendmaken van de reis op een ludieke manier, het stimuleren van verkoopdoelen middels de goMICE activatie-app of het met elkaar verbinden van de doelgroep op weg naar dit onvergetelijke LIVE-moment.

Rotterdam als incentivestad

Zoals u hoort is Rotterdam West een gebied waar oud-Hollands wordt afgewisseld met toffe foodspots, unieke winkeltjes en karaktervolle gebouwen met een rijke historie: een mooi gebied om door goMICE middels bijvoorbeeld een wandeling, (e-)bike tour of city game in uw groepsreisprogramma op te laten nemen. Liever een route door het bruisende stadscentrum, door het hippe zuiden rondom de Maas of verschillende delen van de stad ontdekken? Wij kennen de mooiste plekken, hipste horecagelegenheden en tofste groepsactiviteiten die in ons bruisende Rotterdam te ondernemen zijn. Geïnteresseerd in een incentivereis naar Rotterdam? Neem dan eens contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!