Header
Header

Europa bezoeken tijdens Corona 2021 – deel 6: Nice & Dijon

Europa bezoeken tijdens Corona editie 2021 – deel 6: Nice & Dijon

Veelzijdig Frankrijk

Na ons verblijf op Ibiza en in Barcelona vlogen we terug naar Nice, haalden onze auto op en zijn we, met twee overnachtingen, naar huis gereden. De eerste nacht hebben we in de buurt van Nice geslapen, in een klein kasteel. Een verblijf in een kasteel in de buurt van de Côte d’Azur is natuurlijk ook geweldig idee voor een zakelijke groep. Je beleeft de mediterrane stijl van Zuid-Frankrijk, dicht bij de natuur met prachtige landschappen, maar in een intieme setting. Desgewenst in de buurt van mooie en levendige steden zoals Nice, waar veel te doen en te ontdekken is!

De tweede nacht sliepen we in Dijon. Daar werden we compleet verrast door de schoonheid en gezelligheid die deze stad te bieden heeft. Prachtige pleinen, gebouwen, restaurants etc. Nooit geweten dat Dijon zo mooi was. We sliepen in het Grand Hotel La Cloche, een klassiek hotel met een moderne touch in het centrum van Dijon. Dit hotel is ook een uitstekende uitvalbasis voor zakelijke afspraken. Mocht u een keer naar het zuiden van Frankrijk rijden en graag een nachtje in een mooie stad verblijven en overnachten? Dijon is zo’n beetje op de helft en echt een aanrader. Met deze laatste stop, kwam ook deze reis tot een einde.

Combineer Nice & Dijon tijdens uw groeps- en incentive reis naar Frankrijk!

Terugblik reizen door Europa in corona-tijd 2021

Terugkijkend is mijn conclusie dat het met de CoronaCheck-app eenvoudig is om weer te reizen, ook met alleen een negatief testbewijs. De vriend van onze zoons die met ons mee op reis was vanaf Monaco, en nog niet gevaccineerd was, moest op deze wijze reizen. Maar ook dat ging allemaal heel soepel. Wel hier en daar even een test doen, maar dat is allemaal zo geregeld. Als u wilt komen ze zelfs naar het hotel toe om een test te doen. Dit was bijvoorbeeld zo in het Hard Rock hotel, waar je ook een NAAT(PCR)- test kon laten afnemen. Gelukkig had hij een negatieve testuitslag, want wanneer die positief zou zijn is de consequentie dat je ter plaatse in quarantaine moet. Wel even iets om rekening mee te houden, vooral wanneer je niet gevaccineerd bent.

Het was heerlijk om weer op reis te zijn en zelf te ervaren hoe het nu allemaal gaat. In drie weken zijn we door én naar zeven landen gereisd en het is allemaal zeer goed verlopen.

Corona Travel Facts! 

Tot slot zet ik nog wat handige feitjes voor u op een rij. Wist u dat…

  • U met de CoronaCheck-app al na de eerste vaccinatie binnen Europa mag reizen? Zodra uw persoonsgegevens zichtbaar zijn via het vraagteken bij het openen van uw QR-code. Houdt wel rekening met de richtlijnen vanuit het land waar u naartoe reist. Veel landen hebben volledige vaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin als richtlijn. Informatie over reisadviezen van uw reisbestemming vind u op Nederland Wereldwijd.
  • U ook een printversie van uw CoronaCheck kunt maken om mee te nemen op reis? De printversie maakt u op deze website van de Rijksoverheid.
  • Wanneer u op het vraagteken in de CoronaCheck-app klikt, uw persoonsgegevens verschijnen? Daar waar de app gevraagd wordt, bijvoorbeeld op een vliegveld in Spanje, vraagt men bij het inchecken om die persoonsgegevens te laten zien. Handig om te weten dat deze informatie onder het vraagteken verborgen staan.
  • U zich in de meeste hotels kunt laten testen NAAT(PCR)? Vraag bij de receptie van uw hotel naar de mogelijkheden. Houdt rekening met eventuele kosten.
  • U in Nederland ook thuis een NAAT(PCR)-test kunt laten afnemen? Wij maken zelf altijd gebruik van de organisatie Jar Zorg.
  • U ter plaatse in quarantaine moet als u positief test op Corona? Houd hier rekening mee wanneer u op reis gaat. Verzekeraars dekken de meerkosten meestal niet.
  • U met de Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, notificaties kan ontvangen over reisadviezen van landen die u gaat bezoeken? Dit schakelt u in door de gewenste landen als favoriet te markeren in de app.

Benieuwd naar alle bestemmingen die wij hebben bezocht tijdens onze rondreis door Europa? Lees dan ook zeker mijn voorgaande blogs:

Anita van Maanen,
Managing Director 

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!