Header
Header

Voorinspectie in Nederland

Voorinspectie in Nederland

Op onze MICE afdeling vielen afgelopen week in één keer zo’n 10 aanvragen binnen met bestemming in Nederland, variërend van het organiseren van (1 of meerdaagse) meetings, een congres, twee trainingen en een feestavond. Ontzettend leuk natuurlijk!

Benieuwd naar een aantal van de diverse mogelijkheden in Nederland? Bekijk dan zeker ook een van onze onderstaande blogs:

MICE: Meetings, Incentives, Concepts en Events

Onze vaste klanten leggen al jaren dit soort aanvragen bij ons neer, maar dit keer waren het allemaal nieuwe klanten. Onze goMICE afdeling, welke al jaren Meetings, Incentives, Concepts en Events organiseert wordt steeds meer gevonden. Veel door mond tot mond reclame. Tevreden klanten komen terug, bovendien zijn zij keer op keer uitstekende ambassadeurs voor ons en daar zijn we heel trots op! Ook onze onlangs gelanceerde nieuwe website goMICE zal daar een hele goede bijdrage aan leveren.

Nieuwe opdrachten voor goMICE

Wanneer we “nieuwe” opdrachten binnen krijgen kunnen we vaak putten uit onze ervaring en kennis van locaties. Dit keer was het tijd om weer eens op inspectie in eigen land te gaan. Dit om de stroom van nieuwe aanvragers te verrassen, mogelijk met “andere” locaties dan verwacht.

Vandaag stond mijn dag (en die van Nadia de Bruijn, één van onze MICE consultants) in het teken van veel kilometers afleggen, scherpe timings en afspraken. Al vroeg pikte ik Nadia op in Rotterdam en zetten we koers naar Amsterdam. In Amsterdam hadden we vier afspraken, namelijk bij Hotel Mate Aitana, Hotel Vondel, Radison Blu hotel en de Ocean Diva. Ik wil er graag twee uitlichten:

Hotel Room Mate Aitana & De Ocean Diva

  1. Hotel Room Mate Aitana, een bijzonder hotel, in kosmopolitische stijl. We werden ontvangen door twee hippe gasten, die ons met veel enthousiasme en plezier rondleidden. Het hotel is bijzonder te noemen en eigentijds. Voor een grote klant uit de uitzendbranche waren we op zoek naar precies dit soort hotel: nieuw, eigentijds en anders. Vooral zou het hotel ook inspirerend kunnen werken gezien de stijl en de uitzichten. Het uitzicht is spectaculair te noemen. We wisten bijna zeker dat deze locatie in de smaak zou gaan vallen bij onze opdrachtgever en zo geschiedde. De 2-daagse meeting die later volgde was een groot succes op deze plek. Onze opdrachtgever was onder de indruk van niet alleen de locatie, maar ook van onze voorbereiding en organisatie.

Quote van onze opdrachtgever: Fantastisch gevonden, gekozen en uitgevoerd!

mice-3-meetings-incentives-conferences-events-voorinspectie

  1. De Ocean Diva. Voor een opdrachtgever uit de cosmeticabranche waren we op zoek naar een bijzondere locatie voor een grote productlancering. Zulke events kunnen wij tot in de puntjes verzorgen! De Ocean Diva zou mogelijk goed kunnen passen, zo dachten wij. Het schip is modern, ruim en heeft een zeer moderne uitstraling. Onze opdrachtgever neemt deze locatie momenteel in overweging en we zullen binnenkort weten welke locatie zij de voorkeur gaan geven. Naast de Ocean Diva hebben we ook Hotel Huis ter Duin voorgesteld.

mice-3-meetings-incentives-conferences-events-voorinspectie

Nadat we de vier locaties hadden bezocht hadden we nog wat tijd over voordat we in hotel Kontakt der Kontinenten verwacht werden. Onderweg snel een broodje nuttigend reden we eerst nog even naar Maarssen, het Glazen Huis en Inn Style. Nadia kende deze locaties nog niet, dus ik dacht die pakken we gewoon even mee. Zowel het Glazen Huis en Inn Style passen bij veel verschillende soorten events.

Aangekomen in het voormalige klooster, werd ik weer verrast door de prachtige omgeving. Het kloosterhotel is weliswaar prima aan te rijden, maar ligt tegelijkertijd in een zeer bosrijke omgeving, hier gaat de Randstad over in het Groene Hart en de Veluwe.

Hotel Kontakt der Kontinenten

Het hotel Kontakt der Kontinenten is dus een voormalig klooster. Alle authentieke elementen zijn zo veel mogelijk bewaard gebleven. Je kunt er zelfs vergaderen in de voormalige kerk.

mice-3-meetings-incentives-conferences-events-voorinspectie

Dit hotel annex eventlocatie hadden we in gedachten voor een 2-daags event, waar de teambuilding en teamchallenge centraal zouden staan. In verband met het buitenterrein konden de door ons bedachte activiteiten (schapendrijven en schermen) zeer goed ingevuld worden.

mice-3-meetings-incentives-conferences-events-voorinspectie

Met heel veel enthousiasme hebben we met de manager ter plaatse het programma besproken en de opdrachtgever vond deze locatie keuze dan ook helemaal in orde. Alleen er ontstond een klein probleempje. De locatie had voor de rest van dit jaar helemaal geen beschikbaarheid voor zo’n 2-daags event! Gelukkig zijn we in staat geweest om een andere passende locatie te vinden. Over die 2-daagse meeting (inclusief het fantastische schapendrijven) zal ik uiteraard ook een blog gaan schrijven!

Onze voorinspectie werd vervolgd richting Geofort

Eenmaal klaar in het klooster vervolgden we onze route richting Herwijnen, het Geofort. Het Geofort gebruiken we ook regelmatig vooral voor de wat meer ‘secret meetings’. Bedrijven kunnen zich hier echt verstoppen en de locatie is exclusief af te huren.

mice-3-meetings-incentives-conferences-events-voorinspectie

Dit keer zochten we een “anders dan andere” locatie, dus de locatie zou wel in de smaak gaan vallen, maar we wisten niet of we één en ander binnen het budget zouden krijgen. Hierover hadden we een afspraak met de locatiemanager.

Er stond een “recruten” lunch voor ons klaar, een lunch bestaand uit eerlijk voedsel. Samen met de manager zijn we de gewenste elementen in het programma op gaan nemen. Al rekenend en inplannend kwamen we tot de conclusie dat we het passend zouden gaan krijgen. We zouden nog wel wat moeten onderhandelen met de manager van Geofort, maar dat zou wel goed gaan komen. Tevreden namen we afscheid met de afspraak dat zij nog wat zou gaan doorrekenen zodat we Geofort konden gaan voorstellen. En zo is het ook gegaan. We hebben het Geofort kunnen meenemen in de offerte, samen met nog enkele andere locaties. Over dit event zal ik eind november berichten en uiteraard lezen jullie dan of de locatie inderdaad Geofort is geworden!

Na voor ons gevoel half Nederland te hebben gezien, was het tijd om koers te zetten naar het zuiden, met als bestemming Eindhoven. Daar hadden we onze laatste afspraak en dan zat onze “inkooptocht” er op.

mice-3-meetings-incentives-conferences-events-voorinspectie

Inkoop is belangrijker dan verkoop!

Inkoop is nog belangrijker dan verkoop. Door onze inkoop in eigen handen te houden, zijn we in staat veel geld te besparen voor onze relaties. Bovendien zijn we in charge voor het gehele traject, Full Service systeem zullen we maar zeggen, want we inkopen en verkopen niet alleen, we zijn ook tijdens de events persoonlijk aanwezig. Zo hoeven onze relaties aan niets anders te denken dan aan hun genodigden van die dag. Binnenkort is er meer te lezen over alle leuke events die we aan het organiseren zijn op het blog van goMICE! Wil je ook eens brainstormen over het organiseren van een event? Mail ons dan via Hello@goMICE.nl of bel ons op 088-202-30-40.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!