Deel 4: Een rondje om de wereld met Anita | Kauai

Deel 4: Een rondje om de wereld met Anita | Kauai

In mijn vorige blogs liet ik jullie al kennismaken met ons ‘rondje om de wereld’ waar we opeenvolgend Japan, Hawaii en Vancouver bezochten. In dit blog vertel ik meer over Hawaii en dit keer specifiek over Kauai. Eerst mijn vorige blogs lezen die aan deze bestemming vooraf gingen? Klik dan op een van onderstaande links. Die al gelezen? Lees dan snel verder!

Natuurschoon op Kauai

Het is eigenlijk bijna onmogelijk om het natuurschoon op Kauai te omschrijven, maar ik doe toch een poging. Het natuurschoon op dit eiland is zo bijzonder omdat Kauai gedomineerd wordt door een passaatwind. Deze passaatwind uit het oosten bepaalt ook de hoeveelheid regen: de loefzijde van de eilanden is zeer regenrijk, terwijl de lijzijde zeer droog is. De temperatuur is op dit eiland overigens stabiel. Dus met andere woorden: ook al loop je door de regen, de temperatuur is toch altijd aangenaam.

Deel 4: Een rondje om de wereld met Anita | Kauai

Activiteiten in Kauai

Door die verdeelde regen, kent het eiland verschillende bijzondere landschappen. Om deze te verkennen hadden we onder andere een boottocht geboekt om het fantastische “Jurassic Park -landschap” vanaf de oceaan te bewonderen. De foto’s spreken voor zich denk ik! Ook deden we een hike over de toppen van diezelfde bergen.

Deel 4: Een rondje om de wereld met Anita | Kauai

Spectaculaire hike op Kauai

Je kunt er ook een helikoptertocht maken. Op Big Island zouden wij al een helikoptervlucht gaan maken over een vulkaan (later meer hierover) dus waren wij erg benieuwd naar deze hike. En achteraf waren we daar ook heel blij mee. Want wat een hike was dat! Dit was één van de meest spectaculaire hikes die ik en mijn gezin ooit hebben ondernomen!

Deel 4: Een rondje om de wereld met Anita | Kauai

Onze gids en vaste partner aldaar, Jeremiah van Kaua’i Hiking Tours, bracht ons naar trails die niet op de toeristische kaarten staan en daarmee een geheel andere kijk op het eiland geven.

Deel 4: Een rondje om de wereld met Anita | Kauai

We moeste wel aan de bak, soms echt verticaal omhoog, maar het resultaat was verbijsterend! Kijk ook eens op www.kauaihikingtours.com.

Jurassic Park landschap

Kauai is een eiland waar je het idee hebt dat er ineens een T-Rex uit het bos kan komen lopen. Of dat je een veld met langnekken tegen kunt komen. Niet voor niets is dit eiland daadwerkelijk gebruikt voor de opnames van de films van Jurassic Park.

Deel 4: Een rondje om de wereld met Anita | Kauai

Hotel op Kauai

En het hotel vergeet ik bijna te benoemen. Het was een fantastisch hotel met een even zo verbluffend uitzicht. We verbleven 3 nachten op Kauai afgelopen zomer.

Deel 4: Een rondje om de wereld met Anita | Kauai

En meestal zeg ik dat ik niet nog een keer naar een zelfde bestemming wil gaan. Maar Kauai blijft zeker op mijn bucketlist staan ook al ben ik er nu geweest. Ik wist vanaf het moment dat we hier waren, dat ik er nog een keer terug wilde komen!

Deel 4: Een rondje om de wereld met Anita | Kauai

Tot zover mijn verslag over Kauai. Een eiland wat een diepe indruk bij mij en mijn gezin heeft achtergelaten. In mijn volgende blog reizen we verder in Hawaii. Als u in de tussentijd meer informatie wilt over deze of andere bestemmingen om uw incentive reis te organiseren, neem dan gerust contact met ons op!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!