Header
Header

Deel 2: Een rondje om de wereld met Anita | Tokyo

Deel 2: Een rondje om de wereld met Anita | Tokyo

In mijn vorige blogs liet ik jullie al kennismaken met ons ‘rondje om de wereld’ waar we opeenvolgend Japan, Hawaii en Vancouver bezochten. Hier kun je ook al lezen dat ik snel het vervolg op Kyoto zou publiceren, namelijk Tokyo waar dit blog over gaat. Opeenvolgend zal ik schrijven over:

Tokyo: een stad waar je je ogen uitkijkt

Tokyo, eigenlijk zou ik daar echt eindeloos over kunnen schrijven! Dit is een stad waar je je ogen uitkijkt. Er is zo enorm veel te ontdekken, te zien en te beleven.

Tokyo

In vogelvlucht neem ik jullie mee naar de wereldstad Tokyo. Ook hier, ook al is het een enorm grote stad, is alles heel goed georganiseerd en iedere vierkante meter wordt benut. Immers, land is schaars in Japan. Dat zie je dan ook terug aan de vele hoogbouw. Maar sterker nog, onder de grond is bijna een tweede stad aanwezig op sommige plekken.

Een extra ondergrondse laag in Tokyo

Wanneer je ergens de roltrap afgaat, of in je hotel op de knop ‘min 1’ drukt, kom je in een tweede wereld, maar dan onder de grond. Je kunt kilometers onder de grond lopen en je waant je in een grote moderne shoppingmall, met alle voorzieningen, airco (buiten was het 40 graden tijdens ons bezoek) duizenden restaurants en bars, goede bewegwijzering en gemakkelijke toegang tot het openbaar vervoer. Je zou denken dat het een benauwd gevoel geeft, maar dat is zeker niet zo. Je kunt in Tokyo dus niet alleen eindeloos boven de grond shoppen maar ook zeker onder de grond.

Ascott Maranouchi hotel

Wij verbleven in het Ascott Maranouchi hotel in Tokyo. Een heerlijk centraal gelegen hotel, met de receptie en kamers op de hoogste verdiepingen, dus uitzicht gegarandeerd!

Tokyo

Wel is Tokyo zo groot dat je altijd een stukje moet reizen om bepaalde dingen te kunnen zien. Dat kan heel gemakkelijk met het openbaar vervoer, maar ook de taxi’s in de stad zijn niet echt duur.

De wereld van robots

Het is de wereld van robots! Wat wij ontdekten is te veel om op te noemen. Onder andere zagen wij nette rijen met wachtende jongeren om een bepaalde gadget te bemachtigen, prachtige winkels, schitterende tempels, en niet te vergeten, de fantastische vismarkt.

Tokyo

Door Tokyo met een Nederlandstalige gids

Samen met onze vaste contactpersoon, een Nederlander die al 20 jaar in Tokyo woont, hebben we interessante delen van Tokyo, bedrijven en dus ook de vismarkt bezocht ten behoeve van toekomstige reizen. Onze gids spreekt vloeiend Nederlands, maar ook Japans. Erg handig en zo regelt hij ten behoeve van alle handelsmissies en inspiratiereizen die wij voor klanten organiseren alle afspraken met bedrijven en instellingen. Iemand waar we dus graag mee samenwerken en voor onze klanten al veel betekend heeft. Nu stond hij voor ons klaar om mijn twee jongens alle leuke plekken van Tokyo te laten zien en daarnaast bespraken we tussendoor wat zakelijke aangelegenheden.

Vismarkt in Tokyo

De vismarkt was naast het shoppen één van de hoogtepunten voor hun. Maar ook al zijn het jongens, hier in Tokyo moest ook geshopt worden. Het is toch ook voor hun wel een sport om kleding in te slaan die je in Nederland niet kunt krijgen. De beste shopping-mogelijkheden vind je in Ginzastreet Area, Asakusa Area, Takeshita Street en Akihabara.

Tokyo

Verder een tip voor een zeer gezellig en bijzonder restaurant met fantastische sfeer en eten, namelijk Gonpachi Nishiazabu. Gegarandeerd een super gezellige avond en bekend vanwege de opnames van Kill Bill die hier plaatsvonden!

Tokyo

Verder is de Japanse Nobu keten één van onze favoriete ketens voor fantastisch Japans eten. Onze jongens zijn ook helemaal gek van Nobu. En wanneer je dan in Japan bent dan moet je daar gewoon heen. Nobu heeft vestigingen in vele grote steden en we hebben er al meerdere mogen bezoeken, (‘Lucky we’, dat realiseer ik me wel vaak) zoals in Londen, Kaapstad, Hongkong, Los Angeles, Honolulu, Ibiza en nog velen te gaan zoals onder andere Kuala Lumpur en Melbourne!

In de namiddagen hebben Rob en ik nog enkele hotels bezocht, welke we graag in onze programma’s naar Japan opnemen en zijn de jongens lekker het zwembad in gedoken. Zo combineren wij onze werk-vakantie effectief en mixen we zakelijke aangelegenheden met privé. Wij vliegen na Tokyo door naar Hawaii, waarover in mijn volgende blog meer!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!