Header
Header

Venetië: inspectiereis naar de Italiaanse stad van het water!

Venetië: inspectiereis naar de Italiaanse stad van het water!

Venetië, de drijvende stad die als één van de mooiste ter wereld wordt beschouwd en niet te vergelijken is met andere steden. Met zijn prachtige architectuur, 117 eilandjes, romantische gondels, vele bruggen en sprookjesachtige, poëtische sfeer zal deze stad gegarandeerd indruk maken. En dat op slechts 1,5 uur vliegen vanaf Nederland! Toch wordt er niet vaak aan Venetië gedacht voor een groeps- of incentivereis binnen Europa. Afgelopen maand was ik, Managing Director – Anita, wederom in de prettige omstandigheid om deze stad te mogen bezoeken voor een inspectie en deel in dit blog tips en plekken om bij weg te dromen voor een groeps- of incentivereis naar Venetië!

Venetië: inspectiereis naar de Italiaanse stad van het water!

De reis naar Venetië 

Venetië is gelegen in de Adriatische Zee en is alleen via de lange Strada Statale brug (3,85 km) verbonden met het vaste land. Vanaf de Marco Polo luchthaven is een reis via de brug één van de manieren om richting de stad te reizen. Een andere manier om Venetië vanaf het vliegveld te bereiken, is met de Vaporetto waterbus. Of liever nog; per snelle taxiboot. Weliswaar een wat kostbaardere optie, maar voor groepen heeft dit zeker de voorkeur om een aantal redenen:

Allereerst is dit de snelste manier waarmee  een groep vanaf het vliegveld naar Venetië gebracht kan worden. Je zoeft namelijk in slechts 20 minuten de stad in, terwijl de stad op een geweldige manier opdoemt tijdens de vaart. Daarnaast is het een geweldige ervaring om direct aan de steiger van het hotel aan te meren, waarbij je koffer wordt aangereikt door de schipper en je aansluitend de lobby van het hotel instapt. Zo’n luxe en bijzonder gevoel wat  hiermee aan de deelnemers wordt meegegeven! Een geweldige start van een mooi verblijf, waar nog lang over nagepraat zal worden.

Venetië: inspectiereis naar de Italiaanse stad van het water!

Wegdromen in Venetië

Ideaal aan Venetië is dat alles zich op loopafstand bevindt, waar je ook verblijft. Het grootste pluspunt is dat de stad autovrij is. Alle transport gebeurt via het water. Zo is dit ook voor ambulances de route en kun je soms getuige zijn van een bruiloft of een begrafenis via het water. Veelal middels de traditionele gondels.

Verder zijn er ook prachtige hotels in Venetië, zoals Hotel Palazzo Maria Formosa of the Venice Venice hotel. Dit keer verbleven we zelf in laatstgenoemde. The Venice Venice hotel is werkelijk heel bijzonder. Om de hoek van de bekende Rialtobrug (net zoals the Mandrake hotel in Londen, waarover ik al eerder schreef na onze Managementteam Trip naar Londen). Dit hotel is gelegen aan de Canal Grande en heeft een restaurant/bar (M’Art) met een prachtig terras aan de rivier. De trap vanaf het water naar de lobby is al WOW, de kamers zijn nog meer WOW en het restaurant met terras zal iedereen de mond doen openvallen! Hier overnachten en ontbijten op het geweldige terras, dan wel een avond dineren, is memorabel. Bovendien voelt de service en de vriendelijkheid van de gehele staf als een warm deken. De gerechten in het restaurant zijn geweldig, bijvoorbeeld de pasta met truffel en ook de zalm die onder een stolp met rook geserveerd worden, zijn culinaire hoogstandjes, die in de stad niet zullen worden overtroffen.

Venetië: inspectiereis naar de Italiaanse stad van het water!

Proef de smaken van het echte Venetië

Venetië staat bekend als een relatief dure stad met een heel groot aanbod van restaurants. Echter, niet alle restaurants nemen het zo nauw met de kwaliteit; de toeristen komen toch wel. Voor ons is het daarom een mooie uitdaging om de échte Ventiaanse keukens te vinden. Ondertussen kennen wij de beste (en zeker niet altijd de duurste) restaurants waar we ook grotere groepen (met een krapper budget) kunnen laten genieten Italiaanse keuken. Dit zijn restaurants die zich veelal in de rustigere gedeeltes van de stad bevinden en vaak wat onbekender onder de toeristen zijn. Restaurants waar we al jaren graag zaken mee doen en altijd leveren wat we verlangen.

Verder brengen we onze groepen ook graag naar een authentiek Venetiaans restaurant, in een wat rustigere wijk. De gasten staan hier graag even buiten te wachten op een tafel. Onze groepen hoeven uiteraard niet buiten te wachten, maar het is geen straf om dat even te moeten, aangezien je direct een glaasje bubbels aangereikt krijgt. Het restaurant zelf heeft een verfijnde omgeving waar de gasten kunnen genieten van de beste kwaliteit Venetiaanse gerechten die met de grootste zorgvuldigheid zijn bereidt. Hier starten we altijd graag voor diner een op de eerste avond. Er heerst een gemoedelijke sfeer, de gerechten zijn écht Italiaans en de bediening is fantastisch.

Ook dit keer was het een feestje om de manager (die er al jaren werkt) en zijn staf weer de hand te schudden. Wanneer je al zolang zaken met elkaar doet, dan is het net thuis komen en voelt de relatie als een partnership; iets waar wij veel belang aan hechten.

The Venice Venice restaurant - Venetië: inspectiereis naar de Italiaanse stad van het water!Photo by: The Venice Venice Restaurant.

Wat doen we dan verder zoal met een groep in Venetië? Uiteraard wordt de stad altijd door de groep verkend, vaak op ludieke wijze. Maar de stad ervaren vanaf het water is nog altijd het meest indrukwekkendst, alsook het bezoek aan één van de andere eilanden, bijvoorbeeld Lido of Murano. En wat is mooier dan uw deelnemers te verrassen met unieke stops onderweg die gepaard gaan met overheerlijke hapjes en drankjes?! Dit soort dagen gaan gegarandeerd de boeken in!

Uw collega’s of zakenrelaties verrassen met een bijzondere groepsreis naar de stad van het water; Venetië? Of een groepsbeleving naar een andere Italiaanse bestemming, zoals Milaan, Rome, Bologna & Parma of de Dolomieten? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee in de verrassende mogelijkheden!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!