Header
Header

Inspectiereis Rome: uniek openluchtmuseum en culinair genot

Inspectiereis Rome: uniek openluchtmuseum en culinair genot

Last but not least in 2021! Na alle mooie (inspectie)trips die we weer met of voor onze opdrachtgevers hebben mogen maken, was na Ibiza, Monte Carlo, Lugano & Turijn, Barcelona, Madrid, Parijs, Andalusië en Dubai dit jaar ook nog Rome aan de beurt om te bezoeken. En dat is zeker geen straf! Reist u ook digitaal met mij – Anita van Maanen (Managing Director) – mee naar deze fascinerende Italiaanse bestemming?

Een openluchtmuseum om bij weg te dromen…

Ook al ben ik inmiddels zo’n 20 keer in mijn leven in Rome geweest, deze stad verveelt nooit! Ik herinner me nog dat ik zo’n 30 jaar geleden voor het eerst in Rome aankwam en me in een openluchtmuseum waande. Daar is werkelijk niets aan veranderd! Deze stad is zo bijzonder en wordt alleen nog maar specialer naarmate je ouder wordt. Je gaat de stad meer en meer waarderen en steeds met andere ogen bekijken. Je kunt je steeds meer voorstellen hoe het moet zijn geweest om als Romein geleefd te hebben… droom droom droom. Maar goed, voor dromen kwamen we niet! Back to earth en op naar onze leveranciers en hopelijk weer een paar mooie nieuwe contacten.

Inspectiereis Rome: uniek openluchtmuseum en culinair genot

Waar te verblijven in Rome…

Omdat het bezoek tussen Kerst en Oudjaar gepland was, waren ook mijn man en twee zoons mee. Dus naast een aantal uur per dag te besteden aan onze leveranciers, hadden we ook tijd om de stad te (her)ontdekken.

We verbleven dit keer in The Pantheon Iconic Rome Hotel, Autograph Collection met een heerlijke rooftop die in de top 10 rooftops van Rome staat. Een fantastisch hotel echt midden in het oude centrum op ongeveer 2 minuten loopafstand van het Pantheon. Met het Vaticaan aan de ene kant van de stad en het Colosseum aan de andere kant van de stad, zijn deze highlights binnen ongeveer 20 minuten lopen te bereiken. Het Colosseum ontleent zijn huidige naam aan het ruim 35 meter hoge beeld ‘Colossus van Nero’, dat naast het Amfitheater stond en dus niet aan de kolossale afmetingen van het gebouw, wat men ook vaak beweert. The Pantheon is een ideale accommodatie voor onze groepen die een vijfsterrenhotel op hun verlanglijstje hebben staan.

Een ander fantastisch hotel is het vijfsterren Grand Hotel Minerve. Overigens zijn er ook binnen de viersterren categorie tal van mooie hotels voor groepen midden in het centrum (of er net buiten) beschikbaar. Voor ieder budget is er een mooie groepsreis samen te stellen.

The Pantheon Iconic Rome Hotel, Autograph Collection: een prachtig vijfsterrenhotel om te verblijven in Rome.
Source: The Pantheon Iconic Rome Hotel, Autograph Collection

Zalige restauranttips met een prachtige ambiance

We bezochten vele leveranciers en hebben gegeten en gedronken als Romeinen. Alles smaakt goddelijk in Rome, uiteraard zijn er ook de bekende tourist traps, maar die mijden we natuurlijk.

Dit keer hebben we gegeten bij restaurant Clotilde met een prachtige ambiance en delizioso eten, bij restaurant Clemente alla Maddalena waar eerlijk Romeins eten op het menu staat en bij restaurant Maxela, dat veelal vleesgerechten serveert (gelegen naast restaurant Clemente).

Op Piazza Navona bevinden zich talloze restaurants, velen scoren niet zo hoog, maar het is een plein waar je toch echt minimaal een drankje wilt doen of een klein hapje wilt eten. Mocht je daar neer willen strijken, doe dat dan bij restaurant Ai Tre Tartufi. Dit restaurant bestaat sinds 1896 en vandaag de dag bedienen identical twins het terras die er echt een feestje van weten te maken. Het eten is er zeer goed en het uitzicht verbluffend. Zo zaten wij daar op onze laatste dag, voor onze laatste lunch tijdens deze trip… met 17 graden onder een strak blauwe lucht! Wat wil je nog meer?!

Verder hebben we in onze favoriete wijk Trastevere ook een dag geweldig geluncht, dit keer bij restaurant Vanda (een kleinschalig restaurant), geschikt voor groepen tot 30 personen, maar oh zo leuk en lekker. Én ze beschikken over 600 soorten wijnen, waarvan een deel zichtbaar is in het restaurant. Met grotere groepen komen we graag bij restaurant Tonnarello.

Inspectiereis Rome: lees hier zalige restauranttips met een prachtige ambiance!

Sfeervolle straatjes en levendige Romeinse wijken

In de wijk Trastevere kun je eindeloos door de smalle straatjes zwerven, genieten van de prachtige huizen en de levendige sfeer. Een bezoek hieraan maakt een trip naar Rome helemaal af en is zeker een must, ook voor onze groepen!

Mocht je nog tijd over hebben, bezoek dan ook vooral de wijken Monti en Testaccio. Twee authentieke wijken, net buiten het historisch centrum, waar het echte Romeinse leven zich afspeelt. Kunstliefhebbers, foodies en fans van hippe, vintage en designer boutiques kunnen zich hier gegarandeerd vermaken. Onze groepen komen hier altijd met enorm enthousiasme vandaan, juist omdat wij de uniekste plekjes, mooiste restaurants, tofste rooftops en leukste activiteiten kennen.

Inspectiereis Rome: Sfeervolle straatjes en levendige wijken Trastevere, Monti en Testaccio.

Maak uw reis naar Rome nog unieker!

Natuurlijk wilt u dat uw groeps- of incentive reis naar Rome voor maximale impact zorgt bij de deelnemers. Met onze Stretch-methode zorgen we ervoor dat we vroegtijdig beginnen met informeren, enthousiasmeren of activeren van uw medewerkers of relaties. Denk hierbij aan het bekendmaken van de reis op een ludieke manier, het stimuleren van verkoopdoelen middels de goMICE activatie-app of het met elkaar verbinden van de doelgroep op weg naar dit onvergetelijke LIVE-moment.

Heeft u ook interesse in een unieke, Italiaanse beleving in Rome samen met uw collega’s of zakenrelaties ? Van een culinaire reis of een spetterende incentive reis, tot een inspiratiereis of een cultuurreis. Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee in de oneindige mogelijkheden!

Ciao!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!