Header
Header

Winter incentive reisbestemming: Dubai uitgelicht! – deel 4

Winter incentive reisbestemming: Dubai uitgelicht!

Lees ook de andere blogs uit deze blogreeks:

In dit laatste deel van mijn Dubai blogreeks geef ik nog twee must visit restaurants en een locatie voor een closing diner van een groeps- of incentivereis. Restaurants waar we zeer goede contacten mee hebben en onze groepen graag mee naar toe nemen. Succes verzekerd…

Must experience restaurant: SUSHISAMBA Dubai

Restaurant SUSHISAMBA behoort tot een keten met onder meer een restaurant in Londen (ook geweldig overigens). In Dubai fenomenaal gelegen op de 51ste verdieping van het St Regis hotel met een 360 graden panoramisch uitzicht op de iconische Palm Jumeirah kustlijn, de Arabische Golf, Ain Dubai en de skyline van Dubai. Twee snelle liften brengen de gasten naar 230 meter hoogte waar u in het hoogste restaurant van Palmeiland uitstapt!

Het opvallende interieur wordt omlijst door een uitgebreide 3D-geprinte plafondinstallatie – ingewikkeld houtwerk geïnspireerd op Japanse en Braziliaanse weeftradities. Warme, weloverwogen verlichting verlicht dit meesterwerk en zorgt ervoor dat de gerechten in de schijnwerpers staan en dat reflecties over de onberispelijke skyline worden beperkt. In het hart van de eetzaal bevindt zich een open keuken in theaterstijl met een energieke robata-grill en een sushibar. Van Japanse tempura en sushi en Braziliaanse churrasco en moqueca, tot aan Peruaanse anticuchos en seviches: de culinaire creativiteit is grenzeloos met voor elk wat wils! De open keuken en de vurige robata-grill bieden fantastisch geroosterd en op smaak gebracht vlees, groenten en vis, terwijl SUSHISAMBA’s conceptuele service van kleine borden een “sharing” eetervaring aanmoedigt. Een échte must experience, dit TOP restaurant!

Must experience restaurant: SUSHISAMBA DubaiPhotos by SUSHISAMBA Dubai

Must experience restaurant: Il Borro – Tuscan Bistro

Il Borro is één van de laatste aanwinsten binnen Jumeirah en ik ben er direct verliefd op geworden. Gelegen in de schildpaddenlagune in Jumeirah Al Naseem, biedt Il Borro de perfecte achtergrond voor de beste gezonde Toscaanse keuken in Dubai. Het eten is goddelijk en ook hier is de service subliem. Je wordt ondegedompeld in een unieke sfeer aan het water en dit leidt tot een authentieke eetervaring in een elegante, verfijnde sfeers. Alle gerechten zijn werkelijk een lust ook voor het oog, maar nog meer voor de mond natuurlijk. Il Borro staat bekend als één van de beste cheescake makers in de wereld en dat hebben we geproefd. Werkelijk GODDELIJK. De ober gaf vervolgens aan dat het nog in de overtreffende trap kon en bracht er mango ijs bij. Nou, wat een sensationele combinatie was dat zeg!

Must experience restaurant: Il Borro - Tuscan Bistro Dubai

Bottega Dubai

Nog een andere tip om je groeps- en/of incentivereis af te sluiten. Vaak is het zo dat zo’n reis wordt afgesloten op een mooie locatie met nog heerlijke gerechten en een laatste drankje en dan volgt de transfer naar de airport en gaat iedereen uit elkaar. Het kan ook anders! Op de airport van Dubai bevindt zich namelijk naast de “reguliere” restaurants ook een pareltje om een laatste samenzijn te creëren in een bodega die totaal anders is dan de overige aanbieders: Restaurant Bottega! Een Italiaanse bodega, met haar oorsprong en wijnfarm op ongeveer 50 kilometer afstand van Venetië.

Overigens, we nemen dit wijnhuis ook vaak op wanneer we een programma maken voor een reis naar Venetië. Aankomende week ben ik in Venetië om ook daar een inspectie te doen voor een aantal komende groepsreizen en zal ik dit wijnhuis ook zeker bezoeken. Ik kan niet wachten om de eigenaren weer te ontmoeten en hun nieuwe creaties weer te mogen proeven. In mijn volgende blog neem ik u mee naar Venetië en haar omgeving. Ook één van mijn droombestemmingen (ook voor mooie incentiveprogramma’s) waar ik me volledig kan verliezen in de mooie straatjes en alles wat Venetië te bieden heeft. Er wordt vaak gedacht dat Venetië alleen maar drukte te bieden heeft, maar wij weten de “rustige” plekjes te vinden, waar groepen geheel tot hun recht komen en we de deelnemers een geheel ander Venetië kunnen laten zien. La dolce vita!

Winter incentive reisbestemming: Dubai uitgelicht! - Bottega

Maar goed, terug naar Bottega op Dubai airport. Hier brengen we groepen die ook op de airport nog even met elkaar willen zijn om het geheel compleet te maken. Uiteraard zijn de wijnen overheerlijk, maar ook de gerechten zijn fantastisch. En dat is in de meeste restaurants op een airport toch anders. Er worden heerlijke Italiaanse gerechten geserveerd en bij elk gerecht wordt op de kaart een bepaalde wijn geadviseerd. De deelnemers worden compleet verrast met zo’n mooie locatie en daarmee is zo’n reis dan ook helemaal af. Kijk vooral ook eens op hun site.

Na het lezen van dit blog interesse in een (high-end) groeps- of incentivereis naar dazzling Dubai? Een onvergetelijke ervaring met uw collega’s of zakenrelaties of meer dan onvergetelijke bestemming! Plan dan een gratis sparringsessie in met één van onze collega’s! Wij denken graag met je mee in de mogelijkheden, waar ’the sky’ letterlijk ’the limit’ is.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!