Header
Header

Bedrijfsuitje naar het plezante Antwerpen

Bedrijfsuitje naar het plezante Antwerpen

Van een prachtig historisch centrum en zalige bourgondische smaken, tot interessante musea, het lieflijke Vlaams en gezellige uitgaansmogelijkheden: Antwerpen is voor veel Nederlanders één van de favoriete city trip bestemmingen dichtbij huis. Zo valt deze ‘city of diamonds’ ook bij veel van onze opdrachtgevers goed in de smaak. En dat begrijpen wij maar al te goed! ? Om u een idee te geven van de diverse Antwerpse mogelijkheden voor een meerdaags event of incentive trip, inspireren wij u graag middels dit blog.

Bedrijfsuitje naar het plezante Antwerpen

Van en naar Vlaanderen reizen 

Bij goMICE hechten wij een grote waarde aan duurzame reismogelijkheden, zowel in het reisprogramma als in de wijze van vervoer. Zo geven wij onze opdrachtgevers altijd inzicht in de CO2-uitstoot van hun vliegreizen en daarbij tevens direct de mogelijkheid om dit bedrag te compenseren in een gecertificeerd Anthesis klimaatproject. Daarnaast is treinreizen een duurzame trend waar wij graag op inspelen en tevens steeds meer van onze opdrachtgevers voor kiezen. Geen lange wachttijden voorafgaand aan de reis, relaxed reizen in (desgewenst) een privé coupé onder het genot van een hapje en drankje terwijl het landschap als een schilderij aan u voorbijschiet.

Ook Antwerpen leent zich als uitermate geschikte treinbestemming! Stap in Amsterdam, Rotterdam of Breda op de Thalys of de InterCity Brussel en u staat met een directe verbinding binnen een tijdsbestek van 1 á 1,5 uur op Antwerpen Centraal. Daarnaast kan ook een busreis vandaag de dag een milieubewuste optie zijn. Verschillende touringcarbedrijven maken gebruik van klimaat neutrale brandstof in combinatie met zuinige motoren, waardoor de CO2-uitstoot ten opzichte van normale busreizen aanzienlijk verlaagd wordt. Go green with your team!

Bijzonder overnachten in Antwerpen

De bruisende stad heeft een enorm scala aan hotels, van grote hotelketens en trendy city hotels tot charmante Boutique hotels en groene hotels. Dus waar overnachten jullie graag?…

 • Hotel YUST Antwerp***: Dit nieuwe hotel (2019) is gelegen in een oud, industrieel pand en staat volledig in het teken van duurzaamheid. Van de ‘groene muur’ (een muur vol planten die vanaf de begane grond tot het dak volledig bedekt is), tot de menukaart en de samenwerking met TakeAir om optimale luchtkwaliteit te verzekeren. Logeren voor uw longen ?. Het hotel heeft diverse 2-persoonskamers beschikbaar, maar biedt ook 4- en 8-persoonskamers aan.

Hotel YUST Antwerp is een trendy 3-sterrenhotel om te overnachten tijdens een bedrijfsuitje naar Antwerpen! Source: Hotel YUST Antwerp.

 • Hotel FRANQ****: “Luxueuze en eigentijdse kamers in bruisend Antwerpen” is de slogan waarmee FRANQ zichzelf neerzet en waar werkelijk niets aan gelogen is. Dit prachtige hotel kenmerkt zich aan zijn hotel chique stijl met imposante lobby met marmeren zuilen en bonte kleuren, de 42 elegante kamers waarin het u aan niets ontbreekt en het warme Michelin restaurant waar culinair genoten kan worden.

Hotel Franq is een luxueus en eigentijds hotel in hartje Antwerpen. Een prachtige plek om te verblijven tijdens een bedrijfsuitje in Antwerpen!Source: Hotel Franq.

 • Hilton Antwerp Old Town****: Hilton hotels, wie kent ze niet? Ook in Antwerpen heeft deze keten een charmant hotel, gelegen in een monumentaal pand aan de iconische Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De 210 elegante en ruime kamers beschikken over ouderwetse charme gecombineerd met moderne luxe. Daarnaast kan er genoten worden van een heerlijk hapje of drankje in brasserie, Charmant verblijven in het hart van de stad, wie wil dat nou niet?

Verblijf in het iconische Hilton Antwerp Old Town tijdens jullie bedrijfsuitje naar Antwerpen.Source: Hilton Antwerp Old Town.

 Antwerpse activiteiten

 • Sweet tooth: Choc-aholics opgelet! Naast dat in Antwerpen op vrijwel iedere straathoek chocoladewinkel te vinden is, is ook het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld in de stad gevestigd. Ervaar het productieproces van boon tot reep en kies aansluitend voor een smakelijke groepsworkshop, zoals het maken van eigen truffels of pralines, een chocolade-tasting of een ware chocolade food pairing, waarbij verschillende bieren of wijnen samen met verschillende soorten chocolade worden geproefd. Chocolicious!
 • Cultuur opsnuiven: Van een duik in het verleden tot een sprong naar moderne kunst. Met alleen de hoeveelheid aan interessante musea in Antwerpen, zouden wij uw volledige reisprogramma al kunnen vullen… Breng bijvoorbeeld een begeleid groepsbezoek aan de MAS, 5700 m2 aan tentoonstellingsruimte, tien verdiepingen en één van de landmarks van de stad. Bezoek het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA), wat gelegen is in een voormalige graansilo. Of ontdek DIVA, een schitterend museum waar diamanten, juwelen en zilverwerken te zien zijn, in de wijk waar als sinds de zestiende eeuw edelsmeden, juweliers en diamantairs woonachtig zijn.
 • Schone wandeling: Ook graag een milieubewuste activiteit opnemen in uw reisprogramma? Dan is een duurzame wandeling een goede optie! Tijdens een ontdekkingstocht door Antwerpen worden verschillende ecologische locaties, gepassioneerde eco-ondernemers en verantwoorde zero-waste producten en projecten in de stad bezocht.
 • Bourgondisch brouwen: Van water, mout, hop en gist tot aan de volle smaak van een ambachtelijk gebrouwen bier. België staat van oudsher bekend om zijn grote diversiteit aan biersoorten en wordt (inter)nationaal geprezen door bierexperts. Ontdek de oorsprong van deze bourgondische drank en leer meer over het brouwproces. Uiteraard onder het genot van een pintje!
 • Spectaculaire dropping: Vaar per RIB-boten met een snelheid van 80 kilometer per uur over de Schelde, waarna de groep op een locatie gedropt wordt. Tijd voor een spannende dropping game! Middels diverse opdrachten kunnen er wachtwoorden verdient worden waarmee er een steeds groter stuk van de route op de smartphone van de deelnemers onthult wordt.

De leukste groepsactiviteiten voor jouw bedrijfsuitje naar het plezante Antwerpen!

Maak de beleving nog intenser! 

Bij goMICE hebben wij als doel om uw bedrijfsuitje of groeps- of incentivereis naar een hoger niveau te tillen. De impact van een reis of event kan op vele manieren worden vergroot. Wij denken desgewenst mee over het complete communicatietraject rondom uw LIVE moment:

 • Hoe kunnen we de deelnemers langer en effectiever betrekken en informeren?
 • Hoe kunnen we zorgen dat de doelstellingen worden behaald?
 • Hoe kunnen we de ervaring NOG completer maken?

Hiervoor creëren we een maatwerk concept met een uitgewerkt communicatieplan dat we tot in de puntjes doorvoeren in alle facetten voorafgaand, tijdens en na uw meeting, event of groepsreis. Wij zetten hiervoor onze unieke goMICE Stretch-methode in. Op deze wijze blijft uw organisatie of boodschap langer top of mind bij uw doelgroep en zorgen we voor nog meer impact!

Bent u na het lezen enthousiast geworden over, of nieuwsgierig geworden naar, de verschillende groeps- en incentive mogelijkheden in Antwerpen? Plan dan een gratis sparringsessie in met één van onze professionals! Benieuwd naar andere mogelijkheden dichtbij huis? Lees dan ook eens onze blogs over Wadhoppen, de Belgische Ardennen in stijl, Puur Holland of incentive reis naar het hippe Hamburg.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!