Header
Header

Deel 5: Een rondje om de wereld met Anita | Big Island

Deel 5: Een rondje om de wereld met Anita | Big Island

In mijn vorige blogs liet ik jullie al kennismaken met ons ‘rondje om de wereld’ waar we opeenvolgend Japan, Hawaii en Vancouver bezochten. In dit blog vertel ik meer over Hawaii en dit keer specifiek over Big Island. Eerst mijn vorige blogs lezen die aan deze bestemming vooraf gingen? Klik dan op een van onderstaande links. Die al gelezen? Lees dan snel verder!

Next stop Big Island

Na Kauai was het grootste eiland van Hawaii aan de beurt: Big Island. Hawaii is het grootste eiland van de Amerikaanse staat Hawaii. Dit eiland wordt meestal “het Grote Eiland” genoemd om verwarring met de naam van de staat te voorkomen. Met een oppervlakte van 10.458 km² is het eiland net iets groter dan Corsica.

De langste vlucht tussen de eilanden van Hawaii

We vlogen vanaf Kauai naar Big Island. Dit is de langste vlucht tussen de eilanden die we zouden maken. Maar ook hier sta je binnen 45 minuten weer aan de grond en dit keer in een compleet ander landschap!

Rondje-om-de-wereld-Big-Island

De landingsbaan van het vliegveld ligt midden tussen de “oude” lava en je waant je bijna alsof je op een andere planeet bent geland. Na Kauai een extreme overgang. Je gaat van een vochtig, groen eiland met een prachtig regenwoud, naar een eiland met een compleet ander karakter. Een hele bijzondere ervaring.

Het bijzondere en verrassende landschap van Big Island

Al snel zaten we weer in onze huurauto en begonnen we aan de 30 minuten durende rit naar ons volgende hotel. We vroegen ons nog af of het wel goed zou komen met de keuze van ons hotel. Dit omdat de rit tot bijna 5 minuten voor aankomst een soort lava omgeving liet zien. Maar ineens veranderde het landschap en belandden we in een oase van groen. We waanden ons opnieuw in een paradijs. Het hotel doemde op en we konden onze ogen niet geloven. Al helemaal niet toen we binnenstapten en aan de zeekant het uitzicht zagen. Onbeschrijfelijk mooi!

Rondje-om-de-wereld-Big-Island-16

Activiteiten op Big Island

Ons verblijf op Big Island zou voornamelijk in het teken staan van het aanschouwen van de golven aan de noord kant, een hike naar een hoger gelegen bamboo-forest, wat overigens ook weer een fantastische hike was.

Rondje-om-de-wereld-Big-Island-16

Maar vooral keken we uit naar de helikoptervlucht met open deuren over de (op dat moment) vuurspuwende vulkaan.

Helikoptervlucht over een vuurspuwende vulkaan

Nu is een helikoptervlucht sowieso al bijzonder en dat realiseren we ons terdege, maar een vlucht met open deuren over een vuurspuwende krater geeft een wel geheel andere ervaring aan een helikoptervlucht!

Rondje-om-de-wereld-Big-Island-16

Ik kan onmogelijk de ervaring beschrijven wanneer je helemaal ingesnoerd zit (nauwelijks met elkaar kunt praten) en je over kilometerslange lavastromen vliegt. Je realiseert je dat de massa onder je niet alleen een temperatuur heeft van 1.000 graden, maar je ziet ook dat hele gebieden zijn weggevaagd. Met veel geweld stort de lava zich uiteindelijk in de oceaan en vanuit de lucht zie je in de oceaan een heel groot nieuw stuk eiland ontstaan.

Rondje-om-de-wereld-Big-Island-16

Er zijn gelukkig geen dodelijke ongelukken gebeurd bij deze uitbarsting, maar wel is er heel veel overlast veroorzaakt. Hawaii is een onderdeel van de Verenigde Staten en men is daar gelukkig goed voorbereid op uitbarstingen.

Rondje-om-de-wereld-Big-Island-16

Een indrukwekkende en spannende ervaring

Ik was voor het eerst niet helemaal gerust op mijn voorstoel. Met mijn jongste zoon naast me en daarnaast de piloot. Het was enorm spannend, maar ook fantastisch om te zien waartoe de aarde in staat is. Ik weet wel dat ik niet ingestapt zou zijn wanneer er slachtoffers zouden zijn gevallen door de uitbarsting, dan zou het niet goed gevoeld hebben. Maar nu was het erg bijzonder om dit natuurgeweld live te mogen aanschouwen.

Rondje-om-de-wereld-Big-Island-16

Na dit hoogtepunt reden we door het kraterlandschap terug naar ons hotel en konden we weer een vinkje zetten op onze bucketlist. Bijkomend van de wederom prachtige dag en het avontuur wat we met ons gezin mochten beleven, bekijken we de foto’s die we met onze camera hebben kunnen nemen. Onze iPhone mocht niet mee de helikopter in, vanwege veiligheidsvoorschriften, maar alleen een camera die met een strap om je nek vast zit. De helikopter had immers geen deuren dus losse apparatuur was niet toegestaan.

Hotelbezoeken op Big Island

De rest van die dag bezoeken we nog een aantal hotels in de omgeving om ook hier weer een paar pareltjes aan ons bestand te kunnen toevoegen. Onze jongens genoten van de zee, de natuur en natuurlijk de heerlijke relaxte vibe die er hangt!

Rondje-om-de-wereld-Big-Island

De volgende stop is: Maui!

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!