Header
Header

Waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius – deel 5

Waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius – deel 5

In mijn vorige blogs nam ik u mee in het begin van onze rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius , de eerste inspecties in Kaapstad City, het fantastische Zuid-Afrikaanse wijngebied Stellenbosch en in de businessclass richting het tropische pareltje: Mauritius! In dit op één na laatste deel van de rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius neem ik jullie mee in de eerste vijf dagen op Mauritius.

Paradijselijke hotels in Mauritius

Laat gearriveerd in hotel LUX le Morne, maar het welkom en de suites maakten direct alles goed en de ochtend nog meer. Alle kamers hebben direct toegang tot een terras (veelal begane grond), met de oceaan op ongeveer 35 meter afstand vanaf je terrasdeur… Kopje koffie en genieten! De eerste dag stond in het teken van het bezoeken van een aantal hotels. Zo bezochten we het JW Marriott Mauritius Resort, het RIU Creole, Sofitel Mauritius L’Imperial en het Hilton Mauritius. Eigenlijk allemaal prima hotels aan de Westzijde van Mauritius en voor iedere portemonnee is er een passend hotel te vinden. Men is gewend aan incentive groepen. Veelal komen incentive groepen na enkele dagen safari nog een paar dagen naar Mauritius. Een prachtige afsluiter met uw klanten, dealers of andere relaties! De rest van de dag hebben we genoten van de beach en alles wat ons prachtige hotel ons te bieden had.

Waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius: JW Marriott Mauritius Resort.
Photos source: JW Marriott Mauritius Resort.

Dolfijnen en walvissen spotten! 

De volgende werden we met een privé speedboot opgehaald om dolfijnen te gaan spotten en heeeeel misschien ook nog walvissen (een fantastische activiteit voor groepen). Het spotten van walvissen is vrij zeldzaam, omdat ze graag ver uit de kust zwemmen. Al snel hadden we dolfijnen gevonden! Een hele grote groep, waarmee we natuurlijk gezwommen hebben. Gewoon ertussen, snorkels op en gaan. De dolfijnen vinden het overigens allemaal ok. Ze zijn heel relaxt en nieuwsgierig en blijven dan ook bij je in de buurt.

Na deze ervaring wilden we toch een poging wagen om wat verder de oceaan op te gaan en te kijken of het geluk met ons was die dag. De kapitein scheurde met de boot over het water en de speurder keek met zijn verrekijker constant langs de horizon. En ja hoor, hij dacht heel in de verte twee fonteinen te zien. Toen we op zo’n tien meter afstand kwamen zagen wij het ook; de uitademing van twee enorme Humpbacks. Wat een kippenvelmoment wanneer je deze enorme kolossen zo vredig ziet zwemmen. Maar daar bleef het niet bij…

Een aantal keren sprongen ze uit het water alvorens diep te duiken op zoek naar voedsel. Wat een traktatie was dat! Daarna duurt het weer even en is het afwachten waar ze weer opduiken, maar we hadden extreem veel geluk en ze kwamen tot wel tien keer met geweld het water uit. Klapperende staarten, snurkende fonteinen van het ademen, werkelijk adembenemend! Alles hebben we gefilmd en ik moet zeggen, het blijven spectaculaire dieren.

Lunchen op een idyllisch Mauritius bounty strand

Bekomen van deze geweldige ervaring was het tijd voor een lunch op een idyllisch bounty strand, de kapitein had op een geweldig strandje de tafel al voor ons gedekt en een assistent was al bezig met de voorbereiding. Wat ons daar allemaal voorgeschoteld werd is ongelooflijk, van gegrild brood tot verse vis en kip zoals het hoort te smaken, verser dan vers tot verste lobster en heerlijke salades om het af te maken. Ook kwamen er allemaal locals voorbij met hun koopwaar, soms op zelfgemaakte bootjes met een kraampje erop of om wat muziek te maken en zonder opdringerig te zijn. Uiteraard hebben we een aantal kooplieden blij gemaakt. Ik koop eigenlijk altijd wat dingen die ze zelf gemaakt hebben, zoals authentiek houtsnijwerk, bakjes voor nootjes en dit keer ook wat sieraden.

Zo kwam deze prachtige dag ten einde en stond morgen de beklimming van de berg Le Morne op het programma.

Waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius!

Beklimmen van berg Le Morne

Het beklimmen van Le Morne is een must. Let wel, naar de top gaan kan eigenlijk alleen met een gids gezien u dan een beklimming van hele steile wanden te wachten staat en die eigenlijk alleen te doen is voor ervaren bergbeklimmer. Dat gingen we dus niet doen! We houden van stevige hikes, maar er zijn grenzen. Wel kun je ongeveer tot halverwege klimmen tot een plateau, vanaf waar u een prachtig uitzicht heeft en vanaf waar u met goed weer de bijzondere onderwater waterval kan zien. Weet waar u aan begint want sommige stukken zijn echt steil, niet gevaarlijk hoor, maar gewoon pittig omhoog. Eenmaal boven wordt beloond! Het uitzicht is fenomenaal en eigenlijk een must. Voldoende water mee en dan is het voor iedereen met een redelijke tot goede conditie goed te doen.

Waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius!

In het volgende en tevens laatste deel van mijn blogserie verkassen we naar het spectaculaire Four Seasons hotel aan de andere kant van Mauritius. Een keten waar we graag en veel zaken mee doen en over de gehele wereld goed vertegenwoordigd zijn.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!