Header
Header

Waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius – deel 6

Waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius – deel 6

In mijn vorige blogs nam ik u mee in het begin van onze rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius , de eerste inspecties in Kaapstad Cityhet fantastische Zuid-Afrikaanse wijngebied Stellenbosch, in de businessclass richting het tropische pareltje: Mauritius en onze eerste vijf dagen op Mauritius. Helaas kwam het eind van onze waanzinnige rondreis in zicht en neem ik u in dit blog mee in de laatste dagen op Maurius!

Chamarel Seven Colored Earth Geopark

De laatste dag in ons derde hotel was aangebroken, gelukkig hadden we nog één hotel en nog 5 volle dagen te gaan…Heerlijk! Met wat weemoed stapten we de auto in om hotel Lux le Morne achter ons te laten. We werden door de gehele staff uitgezwaaid. Wat hadden we ons welkom gevoeld. Op naar het Four Seasons Resort Mauritius Anahita via Chamarel Seven Colored Earth Geopark. Dit unieke, vulkanische, geologische fenomeen is wereldberoemd doordat er zeven kleuren aarde zijn samengevoegd. Werkelijk spectaculair om te zien. Dit is zeker een aanrader als activiteit met een groep. Chamarel bevindt zich 283 meter boven zeespiegel en is alleen bereikbaar via een panoramische route. Deze route loopt door een prachtig tropisch woud en kent vele mooie vergezichten. Echter, was mijn favoriet de 83 meter hoge waterval!

Waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius!

Four Seasons Resort Mauritius Anahita

De afstand van het ene hotel naar het andere was slechts 85 kilometer, maar we zouden toch minstens twee uur nodig hebben om deze afstand te overbruggen. De wegen zijn smal en er zijn altijd veel mensen op de been in de dorpen. Inclusief de stop bij Chamarel, kwamen we drie uur later aan in het Four Seasons hotel. Dit hotel is magisch; de oprit er naar toe, de beplanting, het terrein, de locatie, het ontvangst… werkelijk alles is geweldig!

We hadden een villa met drie slaapkamers gereserveerd, maar we kregen een upgrade naar een villa met vier slaapkamers, inclusief een eigen swimmingpool. Alle villa’s hebben een prachtig uitzicht, hebben een privé zwembad en zijn fantastisch ingericht. Het ontbreekt je hier aan werkelijk niets. Het terrein is geweldig, mooie bruggen verbinden de diverse eilandjes met een centraal eiland waar de receptie en de restaurants zich bevinden (overigens allen fantastisch).

Lunch op bounty eiland, catamarantocht en aapjes spotten!

Deze laatste vijf dagen stonden in het teken van ontspanning. Wel hebben nog vijf andere hotels bezocht, ook aan deze zijde van Mauritius zijn hotels voor ieder budget te vinden! Een incentivereis kunnen we ook hier passend krijgen in iedere prijsklasse. Uiteraard is een incentivereis wat betreft budget naar Afrika niet te vergelijken met een incentivereis binnen Europa, maar dat lijkt me vanzelfsprekend.

Wat hadden we nog op het programma staan als activiteiten? Een lunch op een privé strand aan de overkant van het Four Seasons. Hiervoor werden we met speedboten opgehaald en belandden we op een bounty eiland met slechts één restaurant. Voetjes in het zand en je heerlijk laten verwennen met de heerlijkste gerechten en top bediening (super activiteit voor een groep).

Verder brachten we een dag door op zee (op een catamaran), om vliegende vissen en apen te spotten. We hebben aapjes met met jongen gezien… wat een leuke, nieuwsgierige en intelligente dieren zijn dit toch. Verder hebben we een wonderschone waterval gezien en hebben we uiteraard een duik in het water genomen om te snorkelen. Tijdens de vaart bezochten we tevens een klein eiland waar enorm gevochten is om het eiland te verdedigen en traden we in de voetsporen van vele Engelsen die hier voet aan wal hadden gezet.

De lunch werd voorbereid door een kok en wederom konden we onze ogen niet geloven wat hij allemaal bereid had: verse vis en kip van de barbecue en natuurlijk weer verse lobster. Dit alles is in de zee (behalve de kip natuurlijk) in overvloed aanwezig.

Waanzinnige rondreis naar Zuid-Afrika en Mauritius!

Zo kwam deze reis op het toppunt tot een einde. De terugvlucht met Air Mauritius naar Parijs en de vlucht vanaf Parijs naar Amsterdam met KLM waren weer fantastisch. Wat een heerlijke dagen hebben we gehad, maar bovenal was het super om (nieuwe en huidige) leveranciers weer te ontmoeten. Nogmaals, Zuid-Afrika en Mauritius hebben in zeer zwaar weer geleefd tijdens de coronacrisis. De overheid heeft daar niets of nauwelijks iets bijgedragen aan de bevolking.

Gelukkig schijnt het zonnetje schijnt er (weer) en heeft men zich weten te herpakken. Echter, zijn de wonden en littekens van die crisis duidelijk zichtbaar. En dat zal nog wel even zo blijven… In ieder geval hebben wij bijgedragen, en zullen wij in de toekomst weer bijdragen, aan het herstel gezien het aantal groepen die er komend jaar naar toe zullen gaan. Diep respect voor de lokale bevolking aldaar. “Heads up and go”, is wat ze daar blijven zeggen!

Ook een waanzinnige groepsreis naar Zuid-Afrika & Mauritius organiseren? Neem dan zeker contact met ons op! 

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!