Header
Header

Top 5 incentive bestemmingen Europa

Top 5 incentive bestemmingen Europa

Als organisator van (internationale) meetingsincentivesconceptsevenementen en overige groepsreizen als inspiratiereizen en businessclub reizen komen we veelal op de mooiste plekjes op aarde. In dit blog nemen we je graag mee naar onze top 5 incentive bestemmingen in Europa. Deze Europese bestemmingen weten ons (en de deelnemers van onze incentive reizen) keer op keer te verrassen. Over veel van de incentive reizen naar deze Europese bestemmingen schreven we al eens een reisverslag op onze blogpagina. In deze blogpost vertellen we u graag waarom deze bestemmingen tot onze top 5 behoren.

Voordat we hierop overgaan willen we graag even een kleine disclaimer maken. Er zijn namelijk nog veel meer geweldige bestemmingen in Europa voor een incentive reis. Ook minder voor de hand liggende landen zoals Jordanië, Lapland en Hongarije zijn bijvoorbeeld uitstekende bestemmingen voor een op-en-top georganiseerde incentive reis.

We zullen ons echter beperken tot slechts 5 Europese bestemmingen in willekeurige volgorde:

1. Sevilla, Spanje

Sevilla behoort al sinds jaren tot één van onze favoriete bestemmingen in Europa voor een incentive reis. De stad is één van de meest zonzeker steden van Europa en qua kunst, cultuur en historie werkelijk een lust voor het oog! We kennen de plekjes waar we leuke en leerzame workshops kunnen organiseren inmiddels op ons duimpje. De geschikte restaurants die we voor groepen selecteren in Sevilla kennen we door en door, al komen er zo nu en dan nieuwe pareltjes bij die we ontdekken tijdens onze eigen inspectiereizen. Managing Director Anita reisde afgelopen jaar nog af naar de Andalusische stad in combinatie met het mooie Malaga tijdens een inspectiereis

 

Top 5 incentive bestemmingen Europa - Incentive reizen van goMICE

2. Lissabon, Portugal

Ook Lissabon is een stad waar we al menig incentive reis hebben georganiseerd. Het prachtige 5-sterrenhotel Tivoli Lisboa, gelegen in het hart van Lissabon, is een van onze favoriete accommodaties voor groepen. Vooral qua logistiek is dit hotel een ware verademing: vrijwel alle door ons geselecteerde restaurants zijn op loopafstand van het hotel gesitueerd. Daarnaast is de beroemde rooftopbar van het hotel een geweldige locatie om een welkomstborrel te organiseren. Én een celebrity tegen het lijf lopen is hier niet ongewoon! Zo liepen we zelf tijdens onze voorinspectie-reis de held van Portugal, voetballer Cristiano Ronaldo, tegen het lijf. Activiteiten zijn er ook genoeg te ondernemen in Lissabon. Denk aan een rit met de oude tram, een fietstocht, tapasmaking contest of een stadstour met GoCars!

Top 5 incentive bestemmingen Europa - Incentive reizen van goMICE

3. Ibiza, Spanje

Ibiza hoort natuurlijk bij Spanje, maar op dit eiland waan je je in hele andere sferen dan bijvoorbeeld in Sevilla of  Valencia. Het is een bestemming waar vrijwel niets té gek is! Het eiland kent waanzinnige mooie en luxe hotels, zoals een van onze favorieten: Hotel Aguas de Ibiza*****. Wederom een hotel met een geweldige rooftop voor een welkomstborrel! 😉 De restaurants die we selecteren voor onze incentive reizen naar Ibiza doen de sfeer op het eiland ten goede. Je ervaart er het echte “Good-Life-gevoel”. Overigens blijven we niet altijd op het eiland zelf. Zo is restaurant Juan y Andrea op het prachtige eiland Formentera (aan de overkant van Ibiza) een geliefde bestemming tijdens onze incentive reizen. Qua (sportieve) activiteiten is er op Ibiza ook meer dan genoeg te doen. Het is voor ons dan ook nooit enorm puzzelen om een leuk programma te vullen voor een incentive reis naar Ibiza.

Top 5 incentive bestemmingen Europa - Incentive reizen van goMICE

4. Napels, Italië

Eerst Napels zien en dan sterven. Het gezegde is er niet voor niets en we nemen Napels dan ook maar wat graag op in deze top 5 van incentive bestemmingen in Europa. Napels is mooi, indrukwekkend en verrassend tegelijk. Tijdens onze incentive reizen naar Napels bezoeken we bijvoorbeeld (bijna) altijd de Vesuvius. We trotseren de vulkaan om – eenmaal boven gekomen – te genieten van het uitzicht, maar bijvoorbeeld ook om naderhand Pompeii te bezoeken en even een momentje stil te staan bij de tragedie die hier in 79 na Christus plaatsvond. Om de boel vervolgens weer op te fleuren bezoeken we maar wat graag de lokale limoncellofabriek. Meestal zit de stemming er – mede dankzij het goddelijke drankje – dan al vrij snel weer in. Een incentive reis is pas geslaagd als er meerdere keren een WAUW-moment plaatsvindt. Om die reden selecteren wij vrijwel altijd Hotel Gran Vesuvio voor onze incentive reizen naar Napels. Het hotel heeft een prachtig uitzicht over de baai van Napels en het schiereilandje Castel dell’Ovo. Het schiereilandje bevat een oud kasteel en enkele fantastische restaurants. Restaurant La Scialuppa zorgt meestal voor het tweede WAUW momentje. Hier eet je nog echte verse vis die rechtstreeks uit de zee komt en door locals voor je wordt bereid in de keuken van het restaurant. Buiten dit alles is de stad geweldig te combineren met Capri, het prachtige Zuid-Italiaanse eiland van rich & famous! Napels verdient daarom zeker een plekje in deze top 5 van incentive bestemmingen in Europa.

Top 5 incentive bestemmingen Europa - Incentive reizen van goMICE

5. (Zuid-)Tirol, Oostenrijk & Italië

We horen je haast denken: tot nu toe zie ik alleen maar zonnige bestemmingen in deze top 5 van incentive bestemmingen in Europa. Is er voor mij als fervent wintersporter dan geen geweldige incentive bestemming? Jazeker wel! Bij goMICE staan de maanden januari, februari en maart voor een groot deel in het teken van wintersport incentives. Volgens ons voldoet een goede wintersport bestemming voor een incentive reis altijd aan:

  • Veel zon en goede sneeuw;
  • Heel veel fun;
  • Een breed aanbod aan diverse pistes;
  • Een gezellige sfeer;
  • En natuurlijk heel lekker eten en drinken!

Men denkt dan al gauw aan Winterberg, Sölden en Gerlos en dit zijn zeker bestemmingen die we geregeld aan doen met onze incentive reizen.

Top 5 incentive bestemmingen Europa - Incentive reizen van goMICE

 

Toch hebben we voor dit blog over een minder bekend wintersportgebied geselecteerd: Val Gardena in de Dolomieten (Zuid-Tirol, Italië). Val Gardena ligt vlakbij Bolzano in Trentino, net over de grens met Oostenrijk. Het is werkelijk een geweldig gebied om te gaan wintersporten. Met circa 500 kilometer aan pistes en een van de langste afdalingen ter wereld is er voor iedere wintersporter voldoende te beleven. Of je tijdens de incentive reis nu voor het eerst op de lange latten staat of al jaren bekend bent met wintersporten. Uniek in deze regio is de lokale keuken. Het gebied behoorde immers tot 1919 tot Oostenrijk, maar werd na de Eerste Wereldoorlog door Italië geannexeerd. Dit heeft geleid tot een vermenging van de Italiaanse keuken met de Oostenrijkse gastvrij- en gezelligheid. Een ideale combinatie. De bekende Oostenrijkse aprés-ski is hier overigens ook gewoon te vinden. Lees hier meer over de Italiaanse Dolomieten voor jullie winterincentive reis!

Maak uw incentive reis met goMICE nog magischer!

We hopen je met dit blog over onze top 5 incentive bestemmingen in Europa geïnspireerd te hebben. Natuurlijk wilt u dat uw groeps- of incentive reis naar Winterberg voor maximale impact zorgt bij de deelnemers. Met onze Stretch-methode zorgen we ervoor dat we vroegtijdig beginnen met informeren, enthousiasmeren of activeren van uw medewerkers of relaties. Denk hierbij aan het bekendmaken van de reis op een ludieke manier, het stimuleren van verkoopdoelen middels de goMICE activatie-app of het met elkaar verbinden van de doelgroep op weg naar dit LIVE-moment.

goMICE is úw partner voor unieke en onvergetelijke ervaringen in binnen- en buitenland. Wat uw wensen of ideeën ook zijn: onze kennis, creativiteit en expertise staan volledig tot uw beschikking. Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken!

Update: Dit blog verscheen voor het eerst op 12 juni 2017 en werd op 8 augustus 2022 geactualiseerd met nieuwe informatie.

Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen én hoe we 200% uit uw live of online moment kunnen halen?

Daag ons uit met uw wensen of stel ons een vraag. Laat ons vrijblijvend een voorstel maken voor uw meeting, incentive reis of event en laat u verrassen!