Top 5 incentive bestemmingen Europa

Top 5 incentive bestemmingen Europa

Als organisator van (internationale) meetingsincentivesconceptsevenementen en overige groepsreizen als sportreizeninspiratiereizen en businessclub reizen komen we veelal op de mooiste plekjes op aarde. In dit blog nemen we je graag mee naar onze top 5 incentive bestemmingen in Europa. Deze Europese bestemmingen weten ons (en de deelnemers van onze incentive reizen) keer op keer te verrassen. Over veel van de incentive reizen naar deze Europese bestemmingen schreven we al eens een reisverslag op onze blogpagina. In deze blogpost vertellen we u graag waarom deze bestemmingen tot onze top 5 behoren.

Voordat we over gaan op onze top 5 incentive bestemmingen in Europa willen we graag even een kleine disclaimer maken. Er zijn namelijk nog veel meer geweldige bestemmingen in Europa voor een incentive reis. Ook minder voor de hand liggende landen zoals Kroatië en Hongarije zijn bijvoorbeeld uitstekende bestemmingen voor een op-en-top georganiseerde incentivereis.

We zullen ons echter beperken tot slechts 5 Europese bestemmingen. In willekeurige volgorde overigens.

1. Sevilla, Spanje

Sevilla behoort al sinds jaren tot één van onze favoriete bestemmingen in Europa voor een incentive reis. Het kost ons vrijwel geen moeite om een boeiend en verrassend programma in elkaar te steken in Sevilla. Qua kunst, cultuur en historie valt er genoeg te beleven en we kennen inmiddels de plekjes waar we leuke en leerzame workshops kunnen organiseren. De restaurants die we selecteren voor onze incentive reizen in Sevilla kennen we inmiddels door en door, al komen er af en toe nieuwe pareltjes bij die we ontdekken tijdens onze eigen inspectiereizen. Soms organiseren we voor opdrachtgevers iets speciaals. Om onze samenwerking te vieren. Zo ook tijdens onze laatste incentive reis naar Sevilla, waarbij we koetsen (incl. CAVA en versnaperingen) hadden geregeld als passend vervoer op de laatste avond van de reis.

Top 5 incentive bestemmingen Europa - Incentive reizen van goMICE

2. Lissabon, Portugal

Ook Lissabon is een stad waar we al menig incentive reis hebben georganiseerd. Steevast kiezen we voor het prachtige Hotel Tivoli Lisboa, een 5 sterren hotel in het hart van Lissabon. Vooral qua logistiek is dit hotel een ware verademing: vrijwel alle door ons geselecteerde restaurants zijn op loopafstand van het hotel gesitueerd. De beroemde rooftopbar van het hotel gebruiken we vaak voor de welkomstborrel. Een celebrity tegen het lijf lopen is hier niet ongewoon. Zo liepen we zelf tijdens onze voorinspectie-reis de held van Portugal, voetballer Cristiano Ronaldo, tegen het lijf. Activiteiten zijn er ook genoeg om te ondernemen in Lissabon. Zo organiseerden we voor onze meest recente incentive reis naar Lissabon onder meer een rit met de oude tram, een fietstocht, een tapasmaking contest en een stadstour met Gocars.

Top 5 incentive bestemmingen Europa - Incentive reizen van goMICE

3. Ibiza, Spanje

Ibiza hoort natuurlijk bij Spanje, maar op het eiland waan je je in hele andere sferen dan bijvoorbeeld in Sevilla of Valencia. Het is een bestemming waar (bijna) niets te gek is. Ook hier hebben we weer ons favoriete hotel: 5 sterren hotel Aguas de Ibiza. Wederom een hotel met een geweldig rooftop voor de welkomstborrel. De restaurants die we selecteren voor onze incentive reizen naar Ibiza doen de sfeer op het eiland ten goede komen. Je ervaart er het echte “Good-Life-gevoel”. Overigens blijven we niet altijd op het eiland zelf. Zo is restaurant Juan y Andrea op het prachtige eiland Formentera (aan de overkant van Ibiza) een geliefde bestemming tijdens onze incentive reizen. Qua (sportieve) activiteiten is er op Ibiza ook meer dan genoeg te doen. Het is voor ons dan ook nooit enorm puzzelen om een leuk programma te vullen voor een incentive reis naar Ibiza.

Top 5 incentive bestemmingen Europa - Incentive reizen van goMICE

4. Napels, Italië

Eerst Napels zien en dan sterven. Het gezegde is er niet voor niets en we nemen Napels dan ook maar wat graag op in deze top 5 van incentive bestemmingen in Europa. Napels is mooi, maar indrukwekkend en verrassend tegelijk. Tijdens onze incentive reizen naar Napels bezoeken we bijvoorbeeld (bijna) altijd de Vesuvius. We trotseren de vulkaan om – eenmaal boven gekomen – te genieten van het uitzicht, maar bijvoorbeeld ook om naderhand Pompeii te bezoeken en even een momentje stil te staan bij de tragedie die hier in 79 na Christus plaatsvond. Om de boel vervolgens weer op te fleuren bezoeken we maar wat graag de lokale limoncellofabriek met de deelnemers van de incentive reis. Meestal zit de stemming er – mede dankzij het goddelijke drankje – dan al vrij snel weer in. Een incentive reis is pas geslaagd als er meerdere keren een WAUW-moment plaatsvindt. Om die reden selecteren wij vrijwel altijd Hotel Gran Vesuvio voor onze incentive reizen naar Napels. Het hotel heeft een prachtig uitzicht over de baai van Napels en het schiereilandje Castel dell’Ovo. Het schiereilandje bevat een oud kasteel en enkele fantastische restaurants. Restaurant La Scialuppa zorgt meestal voor het tweede WAUW momentje. Hier eet je nog echte verse vis die rechtstreeks uit de zee komt en door locals voor je wordt bereid in de keuken van het restaurant. Buiten dit alles zijn er in Napels tal van WAUW momentjes te ervaren en verdient de stad daarom zeker een plekje in deze top 5 van incentive bestemmingen in Europa.

Top 5 incentive bestemmingen Europa - Incentive reizen van goMICE

5. (Zuid-)Tirol, Oostenrijk & Italië

We horen je haast denken: tot nu toe zie ik alleen maar zonnige bestemmingen in deze top 5 van incentive bestemmingen in Europa. Is er voor mij als fervent wintersporter dan geen geweldige incentive bestemming? Jazeker wel! Bij goMICE staan de maanden februari en maart voor een groot deel in het teken van wintersport incentives. Volgens ons voldoet een goede wintersport bestemming voor een incentive reis altijd aan:

  • veel zon en goede sneeuw
  • heel veel fun
  • een breed aanbod aan diverse pistes
  • een gezellig sfeertje
  • en natuurlijk lekker eten en drinken

Men denkt dan al gauw aan Tirol in Oostenrijk en dit is zeker een bestemming die we geregeld aan doen met onze incentive reizen. Zo organiseerden we onlangs nog een geweldige ski incentive reis naar Gerlos.

Top 5 incentive bestemmingen Europa - Incentive reizen van goMICE

Toch hebben we voor deze blog over onze top 5 incentive bestemmingen in Europa een minder bekend wintersportgebied geselecteerd: Val Gardena in de Dolomieten (Zuid-Tirol, Italië). Val Gardena ligt vlakbij Bolzano in Trentino, net over de grens met Oostenrijk. Het gebied is relatief onontdekt en dat blijft ons maar verbazen. Het is werkelijk een geweldig gebied om te gaan wintersporten. Met circa 500 kilometer aan pistes en een van de langste afdalingen ter wereld is er voor iedere wintersporter voldoende te beleven. Of je tijdens de incentive reis nu voor het eerst op de lange latten staat of al jaren bekend bent met wintersporten. Uniek in deze regio is de lokale keuken. Het gebied behoorde immers tot 1919 tot Oostenrijk, maar werd na de Eerste Wereldoorlog door Italië geannexeerd. Dit heeft geleid tot een vermenging van de Italiaanse keuken met de Oostenrijkse gastvrij- en gezelligheid. Een ideale combinatie. De bekende Oostenrijkse aprés-ski is hier overigens ook gewoon te vinden. Daarvoor bezoeken we tijdens onze incentive reizen naar Val Gardena vaak het dorpje Selva, wat in het hart van het skigebied is gelegen.

Zelf op incentive reis met goMICE?

We hopen je met dit blog over onze top 5 incentive bestemmingen in Europa geïnspireerd te hebben. Ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar onze (incentive) reizen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken!